Dolf Lundgren otkrio jezivu tajnu: Slavnom glumcu ostalo još dve godine života (VIDEO)

11.05.2023

19:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Rak bubrega otkriven mu je prvi put 2015. godine

Dolf Lundgren otkrio jezivu tajnu: Slavnom glumcu ostalo još dve godine života (VIDEO)
Dolf Lundgren - Copyright Profimedia

Slavni glumac Dolf Lundgren (65) otkrio je da se već godinama u tajnosti bori sa teškom bolešću i da su mu lekari saopštili da mu je ostalo još "dve ili tri godine života" pošto mu se u jesen 2021. godine proširio rak bubrega.

Lundgren je tada bio u Londonu, u vreme kada je počela produkcija filmova "Aquaman and the Lost Kingdom" i "The Expendables 4".

- Shvatili smo da je mnogo gore nego što smo mislili. Doktor je počeo da priča o raznim vrstama tumora pluća, stomaka i kičme, van bubrega. Govorio je stvari kao što su: „Trebalo bi da odmoriš i provedeš više vremena sa porodicom“. Pitao sam ga koliko misli da mi je još vremena ostalo. Mislim da je rekao dve ili tri godine, ali sam mogao da zaključim po njegovom glasu da je mislio da imam manje - otkrio je slavni glumac u intervjuu sa Grejemom Besingžerom.

Profimedia
 

On je naveo da mu je rak otkriven prvi put 2015. godine i da mu je tada hirurški odstranjen.

- Zatim sam radio preglede svakih šest meseci, onda sam ih radio svake godine i sve je bilo u redu pet godina. A onda, 2020. kada sam bio u Švedskoj, imao sam probleme sa kiselinom u stomaku. Nisam znao o čemu je reč, a onda sam uradio skeniranje i otkrio da ima još tumora u toj oblasti - objasnio je Lundgren.

Nada u izlečenje

Lekari su pronašli još šest tumora, zbog čega je morao da započne sistematsku terapiju koja je slična tome kako se leči rak pluća.

- Da sam bio na drugom tretmanu, mislim da bih živeo još tri ili četiri meseca - rekao je glumac i dodao da je ta terapija smanjila za 30 odsto tumore u periodu od tri meseca, prenosi B92.

Profimedia
 

- Zapravo je 2022. bila godina u kojoj sam posmatrao kako lekovi rade svoje. Na kraju se kancer smanjio za 90 odsto. Sada sam u procesu vađenja preostalog oštećenog tkiva. Prognoze su takve da ću, nadam se, kada odstranim ostale tumore, biti bez raka i da će lekovi koje uzimam sprečiti razvoj bolesti - zaključio je glumac koga znamo iz filma „Roki“ i mnogih blokbastera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike