Novopazarci o Emini, njenom pokojnom ocu, pevačicinom odrastanju, pa i prvom braku: Svaka njoj čast!

27.05.2023

16:40

0

Mnogi je se sećaju još iz perioda kada je bila devojčica sa velikim snovima

Novopazarci o Emini, njenom pokojnom ocu, pevačicinom odrastanju, pa i prvom braku: Svaka njoj čast!
Emina Jahović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Emina Jahović rođena je u Novom Pazaru, gde je provela i čitavo svoje detinjstvo. Iz tog perioda, mnogi je pamte kao nekoga ko je uvek znao šta hoće, ali bio i spreman da se za svoje snove bori. Nekadašnji komšiluk, pa i sugrađani uopšte, dotakli su se u okviru emisije „Metar moga sela" koja se prikazuje na televiziji „Blic" i njenog prvog braka, te dobre porodice iz koje je potekla, a koja je prerano ostala bez oca, Nusreta.

- Sećam se, nikada tu sliku ne mogu da zaboravim, jedna slatka devojčica, mislim da je možda još uvek bila kod učiteljice. Uvek se nosila moderno, pratila je trendove i kao mala. Tada su tek izašli vokmeni i, ona bi išla ulicom, biciklističke, majica, vokmen i peva - istakao je bio prvi komšija, koji pamti i kako su nekada u ulici igrali košarku i to baš on i Eminin brat Mirsad, sada proslavljeni košarkaš.

„Pobeđivao sam ga!"

- Mnogo mi je drago što je iz naše ulice, ne samo iz našeg grada. I njom i njenim bratom smo ponosni, da ne zaboravim Mirsa našeg. Evo i to moram da kažem, mi smo u našoj ulici, vidite da je ona na dva kraka, nije neka prevelika ulica, ali kad smo mi bili momci, osnovna škola, redovno je tu bilo četiri do pet koševa i igrali smo. Mirso, moram da mu kažem, pobeđivao sam ga, jer sam bio stariji i to je mnogo značilo. Kad si tri godine stariji, znači, ali je bio mnogo veliki i jedino sam mogao da se izmaknem i da budem precizan, jer uvek bi sledila, kako kažu, rampa - objašnjavao je on.

Emina Jahović, ATAImages/ A.A.
 

Ono što je umnogome obeležilo život Jahovićeve u Novom Pazaru svakako je bio i brak s izvesnim Aladinom Đulovićem, koji je kratko trajao, ali ga narod tamo i te kako pamti.

- Ljubav je čudo, nema granice ni u godinama ni u verama sad. Ljubav ne bira vreme, momenat, tako da se to baš iz neke prave ljubavi i desilo, te đačke ljubavi, da ne kažem dečije. Sećam se, što bi rekli stari, kroz maglu, ali ništa, to je bilo pa prošlo, hvala Bogu bez nekih problema. Mislim da su i dalje prijatelji, da se čuju, pojma nemam, ali mislim da je to ostalo ono što kažu, bez nekog skandala, lepo su se razišli i to je to - rekao je za pomenutu emisiju komšija.

Emini je, inače, uspeh bio na prvom mestu i mnogi dan-danas pozdravljaju njenu fokusiranost.

- Ona je kod stadiona živela. Ja sam stariji od nje, ali se sećam da je privlačila pažnju tim neobičnim izgledom, rekao bih modernim za to vreme, avangardnim. Stalno je htela da bude važna i Boga mi uspela je u tome, saka joj čast - istakao je jedan sugrađanin pred kamerama.

Za celu porodicu imaju samo reči hvale

- Emina Jahović potiče iz jedne ozbiljne lekarske porodice koja je imala svoj renome i status, ozbiljan u ovom gradu. Deca iz takvih porodica jasno ciljaju i znaju dobro da postave neke životne ciljeve, Emina je jedan od tih dobrih primera. I brat i sestra Eminini su takođe veoma uspešni. Njena starija sestra je bila sa mnom u generaciji u gimnaziji, a Mirsad je drug svih nas i neko koga najčešće pozivamo kada predstavljamo muške reprezente Novog Pazara - dodao je, pa se osvrnuo i na veliki gubitak pevačice, odnosno vreme kada je ostala bez oca.

Emina Jahović, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Mnogo je važno da imate nekoga ko je iza vas, pogotovo, ona je bila u to vreme mlada devojka, ako nemate nekoga ko je ozbiljna figura iza vas desiće se da izgubite sebe u nekom lutanju, traženju nekog pravog puta. Mirsa je jedan ozbiljan momak, čovek jednako širokih pogleda, neko ko jako voli Novi Pazar i ko je ipak bio tu ta važna figura s obzirom na tu njihovu porodičnu situaciju. Oni su rano ostali bez oca, pa je Mirso bio jedna figura koja je njoj sigurno mnogo značila. I sad, imati takav oslonac, imati takvog brata... Mirso je hiljadu puta dokazao da je sjajan čovek, da je lokal patriota, da voli svoj grad, voli svoju porodicu, slavi svoje prijatelje - nabrajao je sugrađanin u pomenutoj emisiji.

Prvo TV lice, pa onda pevačica!

Emina je, inače, pre nego što „napravila ime" kao pevačica, bila prilično poznato televizijsko lice - istakla je i njena nekadašnja koleginica.

- Emina je radila jednu omladinsku emisiju, kao lepa i vragolasta devojčica, a veoma pametna. Radila je super te omladinske emisije i privlačila je pažnju svojim izgledom, svojim glasom i sadržajima koje je sama umela da napravi i osmisli. Pevušila je ona nama onako, ali se niko nije nadao da će sad Emina da postane to što jeste... Mnogo je teško biti jaka i samostalna žena. Emina je pre svega borac, ali pre nego li je borac, ona je dobar organizator, ona je umela da organizuje svaki svoj postupak, dan i minut u životu, zato je tu gde jeste - smatra ona.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike