Ko je sestra Emine Jahović? I njeno je ime poznato, cenjeno, a ovo je razlog zašto! (FOTO)

08.05.2023

13:05

1

Ime joj je Sabina i, svojevremeno, krenula je stopama roditelja

Ko je sestra Emine Jahović? I njeno je ime poznato, cenjeno, a ovo je razlog zašto! (FOTO)
Emina Jahović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Emina Jahović najmlađe je dete iz lekarske porodice koju su osnovali pedijatar Senija i Nusret, kardiotorakalni hirurg, koji je preminuo kada je pevačica bila veoma mala. Pored starijeg brata Mirsada Jahovića Turkdžana, proslavljenog košarkaša, ima i sestru koja je starija od nje i čije je ime takođe vrlo cenjeno u javnosti.

U pitanju je Sabina, koja je kada je birala zanimanje krenula stopama njihovih roditelja.

Medicinski fakultet i specijalizaciju iz dečije psihologije završila je u Beogradu, da bi zatim deset godina radila u Dnevnoj bolnici za adolescente, prema njenim biografskim podacima. Deo psihoanalitičke edukacije stekla je u Italiji, a u međuvremenu je postala član brojnih svetskih foruma i asocijacija iz svoje struke. Danas radi u privatnoj praksi sa decom, adolescentima i odraslima, prenose mediji.

U javnosti se posebno ne eksponira, ali Emina rado s vremena na vreme podeli na Instagramu koju zajedničku fotohgrafiju.

- U bratu nikad nisam imala drugara, a ni u sestri. Prijatelji su mi bili, ali drugari ne. Kad mi je otac umro, moj brat je odmah morao da preuzme ulogu oca. Imao je tri žene u kući, bila je nezgodna situacija u zemlji - kazala je jednom prilikom Emina, dodajući da je i sestra prema njoj imala odnos kao da joj je majka.

- Sada, kada smo svo troje odrasli ljudi koji imaju svoju decu, sada smo počeli da se družimo.

O razlozima kojima se rukovodila kada je izabrala medicinu za životni poziv, Sabina je u jednom intervjuu rekla:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

 

- Detinjstvo sam provela u sredini koja je imala specifičan odnos prema mentalnim poremećajima. Od njih se strahovalo, ali se nije bežalo. Oni koji su patili od psihičkih problema nisu bili stigmatizovani i otuđeni od zajednice. Sa njima se živelo i njima se dozvoljavalo da vode svoje živote u skladu sa njihovim poimanjem sveta. Izabrala sam da se bavim suštinom medicine, a to je lečenje čoveka i, na neki način, nečim što je prividno na margini, a zapravo je njena suština, a to je duša.

Sestra Emine Jahović je dodala i da je teško raditi sa ljudima, naročito sa onima koji pate, ali ako uspete da im pomognete, zadovoljstvo je neizmerno, prenosio je dalje „Hello".

- Susret sa drugima je uvek i novi susret sa sobom. Pacijenti su me naučili da budem strpljivija, da izdržim neizvesnost, sumnju i neznanje.

Njen profesionalni, ali i ljudski savet je:

- Pokušajte da oslušnete sebe i svoje bližnje. Budite nežniji, budite strožiji. Budite ljubazni prema komšijama, prolaznicima, prodavcima. Pomozite ako vam neko zatraži pomoć.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike