„On je za sve to imao poseban izraz..." Beba Balašević objašnjava što se porodica suprotstavlja izvođačima koji bi da pevaju Đoletove pesme

22.05.2023

16:55

0

Našli su se na oštrom udaru zbog odluke da se stane na put „tribjut" bendovima

„On je za sve to imao poseban izraz..." Beba Balašević objašnjava što se porodica suprotstavlja izvođačima koji bi da pevaju Đoletove pesme
Beba Balašević - Copyright Printscreen „Vikend na K1"

Jelena Beba Balašević, jedna od naslednica legendarnog Đorđa Balaševića, tokom izvesnog televizijskog gostovanja ispričala je, između ostalog, zašto se porodica suprotstavlja „tribjut" bendovima koji bi da izvode numere njenog pokojnog oca. Za „IN magazin", Beba je ujedno i otkrila poslednju želju svog tate, koji je svojevremeno, prema njenim rečima, naglasio kako takve stvari ne podnosi i zamolio ih sve da „samo to nikako ne dozvole".

Đorđe Balašević, Antonio Ahel/ATA Images
 

- On je to zvao karaoke memorijal. To je bio njegov izraz i rekao je: „Ne podnosim ovo da vidim!" Bilo je situacija kad su neki ljudi s estrade odlazili pa su se pravili ti tradicionalni, jednom izvođeni godišnji koncerti u njegovu čast, a on je govorio: „Je l' to opet neki karaoke memorijal?" Užasavao se toga i rekao je sledeću rečenicu: „Samo ovo nikada nemojte dozvoliti" - istakla je bila Beba.

Porodica se, inače, našla na vrlo oštrom udaru fanova tokom čitave „borbe" sa sastavima ovog tipa, te odluke da im se stane na put kada su Đoletovo ime i pesme u pitanju. Balaševićeva je ovom prilikom zato još jednom i naglasila kako je sve, u stvari, želja upravo tog autora kog ti isti fanovi toliko poštuju, te da je kao takvu treba i prihvatiti.

„Nikome mi ništa ne branimo, nego..."

- Mi ništa ne zabranjujemo, samo to ne podržavamo iz prostog razloga jer ni on to nije podržavao. Oni koji misle da će se njegova poezija i njegova izuzetnost zaboraviti zato što njegove pesme neće izvoditi neki „tribjut" bendovi po kafićima, imaju jako loše mišljenje o njegovom pesništvu. Ja nemam - kazala je u pomenutoj emisiji ona, pa zaključila rečima:

- Ja sigurno znam, da više niko nikad uživo ne izvede nijednu njegovu pesmu, da će njegovo pesništvo nadživeti sve nas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike