Prva generacija iz takmičenja "Zvezde Granda" umalo otišla na Evroviziju: Saša Popović sa razlogom sve sprečio!

20.05.2023

18:44

0

Tadašnji vlasnik "Grand" produkcije nije želeo da ih uvuče u tu priču

Prva generacija iz takmičenja "Zvezde Granda" umalo otišla na Evroviziju: Saša Popović sa razlogom sve sprečio!
Saša Popović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Prva sezona takmičenja "Zvezde Granda" koja se emitovala u televizijskoj sezoni 2003/2004 je, smatraju mnogi, bila i najuspešnija.

Zato i nije čudno što je Saša Popović imao zamisao da ih pošalje na tadašnju "Beoviziju" jer su bili sigurni da bi oni mogli da predstavljaju Srbiju na "Evroviziji". Međutim, sve se izjalovilo.

ATAImages
Saša Popović

O tome je sada pričala pevačica Slavica Ćukteraš, koja je otkrila i koji je razlog tome što nisu otišli na, prvenstveno, nacionalno takmičenje.

- Da i mi bi pobedili te godine, ali tada je već bilo dogovoreno da pobedi Crna Gora, tako da nas je Saša Popović sklonio sa učešća, ali pobedili bi sigurno - istakla je Slavica. 

Oni su, inače, želeli da se predstavljaju pesmom "Tamo daleko", koja je tada bila veliki hit, a i danas se rado sluša.

Miko Kovačević
Slavica Ćukteraš

Jedini od njih koji nije pevao, ali se pojavljuje u spotu, je bio Nemanja Nikolić.

- U pesmi je učestvovao i Šaban Bajramović, ni njega nema na ovom snimku. A zašto ja nisam pevao više se ni ne sećam. Pojavljujem su u spotu, ali ne pevam. Bilo je tu raznih varijacija. Na kraju je ispalo ovako, ali zašto tačno, zaista ne mogu da se setim. U svakom slučaju bio sam podrška, tako što se pojavljujem u spotu kao ikebana - rekao je kroz smeh Nemanja u emisiji "Divan šou".

Youtube screenshot „Grand Magazin TV Grand"
Nemanja Nikolić

Podsetimo, prvu generaciju zvezda "Granda" činili su tadašnji pobednik Bane Mojićević, te Stevan Anđelković, Darko Filipović i Nemanja Nikolić, dok su ženski deo tima branile Slavica Ćukteraš i Tanja Savić.

Oni su postigli veliku popularnost nakon takmičenja, te su čak imali i zajedničku turneju, pa i živeli zajedno neko vreme, dok svako nije krenuo na svoju stranu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike