Dok brojimo sitno do finala „Evrosonga" - šta je sa gostom iznenađenja? Evo ko je sve „u trci" za ovu hit ulogu! (FOTO/VIDEO)

13.05.2023

12:10

0

Prenos možete ispratiti na RTS-u večeras, 13. maja, od 21 sat

Dok brojimo sitno do finala „Evrosonga" - šta je sa gostom iznenađenja? Evo ko je sve „u trci" za ovu hit ulogu! (FOTO/VIDEO)
,,Evrovizija 2023", u Liverpulu - Copyright Profimedia

Finale takmičenja za „Pesmu Evrovizije" biće održano večeras, 13. maja, u Liverpulu. Domaći ljubitelji ovog šoua zasigurno će ispratiti prenos na RTS-u od 21 sat, kako se naš predstavnik Luk Blek plasirao u finale s pesmom „Samo mi se spava".

Blek će nastupati pod rednim brojem pet, a pored njega, još 25 zemalja predstaviće se sa svojim numerama u nadi da će evrovizijski trofej baš oni poneti kući.

Luk Blek, Printscreen/RTS3
 

Finalnu ceremoniju otvoriće „Kalush Orchestra", prošlogodišnji pobednik, dok će je zatvorili Mej Miler, posle čije „I wrote a song" će publika biti u prilici da glasa za svog favorita.

- Kada budem izašla na scenu, dobro ću se koncentrisati, sabrati, jer ta tri minuta... Brzo prođu - istakla je bila ona za „BBC".

Mej Miler, Profimedia
 

Prvi put, inače, zemlje koje se i ne takmiče - moći će da utiču na krajnji rezultat. Gledaoci iz Amerike, Indije... Biće delić „glasa ostatka sveta".

Gost iznenađenja?

Čitave nedelje, takođe, bez prestanka se šuška o gostu iznenađenja koji bi trebalo da se pojavi na sceni tokom finala „Evrovizije". Neki kažu da će to biti Pol Makartni, drugi „tipuju" čak i na Kejt Midlton, a prema pisanjima tamošnje štampe - sve je moguće i ništa nije sigurno.

- Mislio sam da će Kamila i Čarls davati neke bodove, ali izgleda da možemo da očekujemo Ketrin Tejt (komičarka i glumica iz Britanije) - našalio se komentator s „Radija 2", Rajan Klark.

Kraljica Kamila i kralj Čarls III, AP Photo/Frank Augstein
 

- Nešto se dešavalo na tim probama, ali su zatvorene za sve nas. Niko nam ništa ne priča - dodao je njegov kolega Skot Mils.

- Meni samo daj dva pića i kazaću ti sve - nastavio je šaljivi razgovor Rajan, prenosi „BBC".

Bilo je i pojedinaca koji su sumnjali da se Ruslana, možda, neće pojaviti u ovoj ulozi, pošto se dosta šuškalo o njenoj novoj pesmi, kao i „eventualnoj poseti Evrosongu". Međutim, ona neće biti iznenađenje, već gost - među još nekim bivšim pobendicima i učesnicima poput Nete, Dankana Lorensa, Mahmuda, te Sema Rajdera.

@ruslana.ukraine 🗓️ Friday, May 12th! There will be only one chance to listen to the original #WildDances version live and an #exclusive #premiere of the #newsong while #Eurovision2023 related activities. Don't miss it! TikTok@Eurovision #TikTokLegends #Ruslana ♬ original sound - Ruslana

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike