Loš znak? Otkriveno pod kojim rednim brojem Srbija nastupa u finalu Evrovizije: Fanovi nisu oduševljeni!

12.05.2023

12:22

0

Strahuju da se ovo ne odrazi na plasman

Loš znak? Otkriveno pod kojim rednim brojem Srbija nastupa u finalu Evrovizije: Fanovi nisu oduševljeni!
Luk Blek - Copyright Printscreen/RTS3

Sinoć je na velikoj sceni u Liverpulu održano drugo polufinale Evrovizije, a spisak finalista koji će se boriti za pobedu sutra, sada je kompletan. 

Predstavnici zemalja su nakon prolaska u finale izvlačili kuglice sa rednim brojevima pod kojima će nastupati u subotu, a sada je otkriven redosled svih nastupa.

Odmah nakon završetka prenosa drugog polufinala, objavljen je zvanični redosled nastupa u finalu, a Srbija, odnosno Luk Blek nastupiće peti po redu.

Nakon druge polufinalne večeri, poznati su svi učesnici finala Evrovizije, a sad znamo i kojim će redosledom muzičari nastupati, kao i ono što nas najviše interesuje, kad će nastupati Srbija. Odmah nakon završetka prenosa drugog polufinala, objavljen je službeni redosled nastupa u finalu Evrosonga. Srbija, odnosno Luke Black nastupiće 5. po redu u subotu, 13. maja. Ovakva pozicija Srbije za one koji svake godine prate ovu manifestaciju i nije baš najbolja vest. Naime, u evrovizijskim krugovima već godinama se veruje da što država kasnije nastupa u finalu, bolje prođe rezultatski jer se linije za glasanje otvaraju tek kad svi nastupe pa publika lakše pamti pesme koje je čula pri kraju. Ta teorija ide u korist Hrvatima i grupi Let 3 jer su „ŠČ“ momci iz Rijeke pretposlednji te večeri. Da podsetimo, iz prvog polufinala osim Hrvatske dalje su prošle Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška. Iz druge polufinalne večeri u veliku završnicu plasirale su se Albanija, Kipar, Estonija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija. Finale će u subotu otvoriti Austrija, a zatvoriti Ujedinjeno Kraljevstvo. Jedan od najvećih favorita za pobjedu, Finac Käärijä, nastupa 13. dok je Loreen je smeštena na devetu poziciju.

Za vatrene fanove Evrovizije, ovakva pozicija nastupa nije sjajna vest, jer smatraju da će se odraziti na plasman.

Naime, u evrovizijskim krugovima već godinama se veruje da što država kasnije nastupa u finalu, bolje prođe rezultatski, jer se linije za glasanje otvaraju tek kad svi nastupe, pa publika lakše pamti pesme koje je čula pri kraju. Ova teorija, s druge strane, ide u korist Hrvatima i grupi "Let 3" jer će momci iz Rijeke nastupiti pretposlednji.

Inače, grupa "Let 3" je zajedničkom odlukom juče otkazala nastup u evrovizijskom selu, zbog prehlade frontmena benda.

Podsetimo, iz prvog polufinala osim Srbije i Hrvatske dalje su se plasirale Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska i Norveška. Dok su se iz drugog polufinala u veliku završnicu plasirale Albanija, Kipar, Estonija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija.

Finale će u subotu otvoriti Austrija, a zatvoriti Velika Britanija. Jedan od najvećih favorita za pobedu, Finac Karja, nastupa 13. dok je nekadašnja pobednica Lorin je smeštena na devetu poziciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike