Ko iz Liverpula nosi evrovozijski trofej kući: Kladionice kažu jedno, veštačka inteligencija drugo, a ko je vaš favorit? (ANKETA)

13.05.2023

08:45

0

U velikom finalu Evrosonga 2023, učestvuje 26 zemalja

Ko iz Liverpula nosi evrovozijski trofej kući: Kladionice kažu jedno, veštačka inteligencija drugo, a ko je vaš favorit? (ANKETA)
Evrovizija - Copyright Profimedia

Veliko finale prestižnog 67. po redu evrovizijskog takmičenja koje se ove godine održava u Liverpulu rezervisano je za večeras, 13. maja, a direktan prenos Evrosonga počinje u 21 sat na RTS-u. Posle dve polufinalne večeri dobili smo 26 zemalja koje će se boriti za pobedu, a prognoze se menjaju iz trenutka u trenutak.

Printscreen Youtube/Eurovision Song Contest
Evrovizija

Šta kažu kladionice, a šta veštačka inteligencija?

Konkurencija je velika, ove godine možda veća nego ikada ranije, jer prema rečima ljubitelja ovog takmičenja, sada je raznovrstan repertoar - takoreći, od Silvane do Nirvane. Ovo je i jedna od retkih godina kada su zemlje stare Jugoslavije deo velikog finala, a šanse da će baš neka od njih biti pobednica su velike.

Printscreen/eurovisionworld.com
Stanje na kladionicama pred finale Evrovizije 2023

Danima unazad, prvo mesto na kladionici drži Švedska i njihova predstavnica Loren. Drugo, mesto Finska, treće Ukrajina, četvrto Poljska, a u top pet prema kladionicama ušla je i Norveška. Osim toga, kako predviđa veštačka inteligencija "ChatGPT", pobedu će odneti predstavnica Švedske, Lorin, koja je već jednom odnela pobedu 2012. godine, a ukoliko Švedska trijumfuje, ovo će biti njihova sedma pobeda na Evrosongu.

Velike šanse za visok plasman na Evroviziji ima i srpski predstavnik Luk Blek, koji će u subotu nastupiti pod rednim brojem pet, a prema prognozama, ovo je veliki maler - jer uvek bolje prolaze zemlje koje što kasnije nastupaju, kako ostaju svežije u sećanju fanova.  

Ove godine je publika ta koja će odlučiti ko će odneti pobedu, a šta vi kažete? U nastavku pogledajte anketu, pa glasajte za svog favorita.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike