Opušteni Vaskrs kod Baloša! Filip o porodici i tradiciji: Nisam fan običaja i ideje da se moraju slepo pratiti!

16.04.2023

19:05

0

Pevač priča i kako s najbližima na poseban način radi na prazničnoj dekoraciji

Opušteni Vaskrs kod Baloša! Filip o porodici i tradiciji: Nisam fan običaja i ideje da se moraju slepo pratiti!
Filip Baloš - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Filip Baloš, jedan od pevača koji se ove godine takmičio za „titulu" predstavnika Srbije na „Pesmi za Evroviziju", ispričao je za domaće medije kako u njegovoj kući Vaskrs protiče - prilično opušteno. 

- Na Veliki petak, kao i većina, okupimo se da ofarbamo i oslikamo jaja. Uvek pravimo i malu izložbu na kraju, jer se svako zaista potrudi i naslika nešto fantastičano. Nedelja je uvek rezervisana za ručak kod bake... Svi zajedno učestvujemo. Ja donesem boje i četkice i kreće slikarska kolonija! Budu vrlo interesantna jaja, svako se posveti i odradi savršeno posao na neki svoj nacin - kazao je za „Informer" Filip, pa upitan koliko se oni trude da ispoštuju običaje, objašnjava kako i sam gleda da sve „prođe" spontano.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Baloš (@filip.balos)

 

- Iskreno i ne baš toliko. Nekako pustimo da sve ide spontano. Ja, iskreno, nisam toliki fan običaja i ideje da se moraju slepo pratiti. Nekako, radimo šta nam prija - izjavio je pevač koji se pored muzike, te fakulteta, svakako trudi da dosta vremena provodi s najmilijima. 

- U suštini da. Sada, tokom priprema za PZE i nakon takmičenja, kada su mi krenuli nastupi, sve imam manje i manje vremena. Ali, neka. Trudim se da idem svuda gde sam pozvan i da iskoristim maksimalno ovaj momenat.

Ipak, praznici su mu važni, jer između ostalog sve drže na okupu. 

- ...Praznici su za mene kao i za mnoge druge period kada smo svi zajedno, kada smo svi na okupu. Neka od najlepših sećanja vezuju me za Vaskrs, za moju babu i dedu, strica, strinu, braću... Puno lepih sećanja koja ću zauvek pamtiti - rekao je, pa zatim nastavio o tome kako ovaj post nije postio. 

- Nisam postio. Ne smatram se previše religioznom osobom. Ali da li verujem? Da! Samo nisam ni sam siguran u šta tačno. Volim da posećujem crkve. Najviše iz nekog umetničkog razloga. Arhitektura crkve i ikone su mi uvek bile očaravajuće. Takođe, u crkvi uvek osećam mir. Volim da posedim, da se opustim i odmorim ponekad - otvorio je dušu on. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Baloš (@filip.balos)

 

Balošu je „Pesma za Evroviziju", s druge strane, mnogo šta donela i on to ne krije. 

- „Pesma za Evrovizijiu" mi je donela samo pozitivno. Nisam očekivao ovoliku podršku od strane publike. Bio sam U Švedskoj i Poljskoj, nastupao sam na mnogo dogadjaja u Srbiji. I tek me čeka dosta nastupa. Tako da sam zaista  presrećan i zahvalan. Mnogo se radujem bliskoj budućnosti - naglasio je, a upitan da li mu je žao što ne ide u Liverpul, odgovara:

„Možda dođe vreme da i ja predstavljam Srbiju!"

- Nije mi žao. Mislim da se sve dešava sa razlogom. Ove godine, sudbina je bila da Luka (Ivanović, Luk Blek) pobedi i mnogo sam srećan zbog toga. Videćemo šta će se desiti u narednih par godina. Možda dođe vreme i da ja predstavim Srbiju. 

- Mi se svakako vidimo sledeće godine ponovo na „Pesmi Za Evrovizijiu" - najavio je. 

O ovogodišnjem predstavniku ima samo reči hvale. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

 

- Luka je pre svega dobar čovek. I mnogo mi je drago da mu se ostvaruje san. Bio mi je favorit zajedno sa Džipsijem od starta. Što se tiče nastupa, sviđa mi se originalna ideja. Naravno, u Liverpulu će imati još bolje tehničke uslove da ovu ideju iznese na još bolji način. Radujem njegovom nastupu i celoj „Evroviziji" - zaključio je za pomenute medije Baloš. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike