Izvorinka Milošević se susrela sa retkom pojavom u medicini: Oduzele su joj se ruke, morala i na operaciju

09.04.2023

16:46

0

Najpre je osetila kako joj trne ruke i prsti, a potom je počelo sve da joj ispada iz šaka

Izvorinka Milošević se susrela sa retkom pojavom u medicini: Oduzele su joj se ruke, morala i na operaciju
Izvorinka Milošević - Copyright Printscreen „Sceniranje"

Pevačica Izvorinka Milošević je svojevremeno imala ozbiljnih problema sa zdravljem. Oduzimale su joj se ruke, a ona ništa nije preduzimala, sve do momenta dok nije shvatila da je njeno stanje zabrinjavajuće - ispuštala je stvari iz ruku.

Naime, ona se susrela sa retkom pojavom u medicini poznatom kao sindrom karpalnog tunela, koji se manifestuje kroz bol šaka i prstiju, a nastaje zbog pritiska na nerv prilikom prolaska kroz karpalni kanal u šaci.

- Probudila sam se iz čista mira i leva ruka mi je bila potpuno utrnula. Prvo je počela leva. Kako je vreme prolazilo počela je desna. Tako se smenjivalo sve dok nije postalo svake noći obe ruke - ispričala je izvorinka, a potom opisala kako je bolest napredovala. 

ATAImages/Antonio Ahel
Izvorinka Milošević

- Radim sve što mi je rečeno, stavljam meleme, ali ne osećam ruke, dok jednom mi nije ispala šolja sa kafom. Mrtva ruka ništa. Drugi put na koncertu, držim mikrofon, ispade mi mikrofon iz ruke. I ne osećam ruku uopšte. Vidim vrag je odneo šalu. I odem kod specijaliste. Manje je bilo bolova. Odem na magnet kičme. Tu nema ništa, međutim ruke su pokazale da je nerv zaglavljen u tunelu na prevoju šake i ne može da pošalje signal. 

Operacija je bila neminovna, a pevačica je uspela da povrati osećaj u rukama i kako je ranije ispričala, više od decenije nije imala sličnih problema. 

Printscreen ,,Sceniranje"
Izvorinka Milošević

- Operacijom sam vratila funkciju ruku u rekordnom roku. Ipak to može posle izvesnog vremena da se vrati. Ali prošlo je 13 godina da nemam nikakve tegobe - ispričala je Izvorinka. 

Nada i pozitiva je nikada nisu napuštale, te je kako je ispričala, na operacinom stolu čak i pevala.

- Nije bila totalna anestezija. Ja nisam gledala u tom pravcu, pevala sam Makedonsko devojče, kad lekar kaže - gotovo. Posle izvesnog vremena sam i drugu ruku operisala. Verujem da neće da se vrati problem opet - ispričala je Izvorinka u emisiji "Ordinacija" na RTS-u. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike