Majka Tee Tairović otkrila hit detalje iz pevačicinog detinjstva: Ne hvalim je samo zato što je moja!

08.04.2023

18:20

0

Božica Malević uvek je znala da će joj ćerka zaplivati umetničkim vodama

Majka Tee Tairović otkrila hit detalje iz pevačicinog detinjstva: Ne hvalim je samo zato što je moja!
Tea Tairović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Roditelji Tee Tairović, Božica Malević i Zoran Tairović, svakako su ponosni na svoju naslednicu i njene uspehe koje ne prestaje da niže. U okviru emisije „Metar moga sela" koja se prikazuje na televiziji „Blic", a koja je nedavno obišla pevačicin rodni Novi Sad, majka nikako to nije skrivala, ali je i iskoristila priliku da se priseti nekih minulih dana, koji su joj ostali obeleženi time da će Tea danas-sutra zaplivati umetničkim vodama.

- Tea je bila jedno vrlo vredno dete i nekako uvek svoja. Odmalena je znala šta hoće, ne uvek da će biti ovo što je danas, ali nekako od malih nogu, kad god je nešto htela, trudila se da radi na tome, da bude najbolja i ništa nije moglo da je spreči da se bavi time što voli - počela je Božica, pa dodala:

Tea Tirović sa majkom, Instagram printscreen/tea_tairovic
 

- Ona je uvek bila zauzeta nečim, tada tim plesom, onda je ušla polako iz tog tinejdžerskog doba u pevačke vode u takmičenje i, nekako taj period koji je za mnogu decu nezgodan i prevtrljiv, ona je te neke bubice iskoristila da se aktivira oko svog posla.

Ona naglašava kako su i ona i njen bivši suprug uvek bili prvi tu, za Teu.

- Ne mogu reći da je lako, pa nijednom roditelju nije lako, bio u pratnerskim odnosima ili ne, ali mislim da se previše stigmatizuje razvod i ljudi koji su rezvedeni, deca takođe, da ne govorim u onim pežorativnim izrazima... Zoran, njen tata i ja smo imali od samog početka našeg razdvojenog života vrlo dobar odnos. Ona je jedino dete i meni i njemu pa smo i prećutno i naravno razgovorom sve oko nje uvek dogovarali. Živimo u istom gradu, sve što se Tee tiče radimo zajedno, svaki rođendan smo slavili zajedno, mature, 18. rođendan, ma sve što se nje tiče upućeni smo jedno na drugo... Koliko je vezana za mene toliko je vezana i za tatu - rekla je, pa se zatim osvrnula na to što je uvek bila sigurna da će se njena mezimica kad-tad ostvariti na sceni.

 

 

- Verovali ili ne ja sam oduvek znala da će se ona baviti javnom scenom. Eto, ja se šalim, ali stalno to govorim da je ona dete koje je prvo proplesala pa onda prohodala (osmeh). Znala sam da će biti u nekim umetničkim vodama, imala je od koga i da nasledi. Tata joj je umetnik, od mene eto možda sklonost ka toj javnoj sceni i medijima. E sad, da će biti baš pevačica nisam mislila, možda pre da će se baviti glumom, uglavnom nekom vrstom umetnosti - objasnila je ponosna majka, kojoj nekada vikendi sa ćerkom nisu imali cenu.

„Ubiće me ako ovo kažem..."

- Meni su najlepši bili naši vikendi. Ja sam bila zauzeta tokom nedelje, radila sam na više televizija, a ona vrtić ili škola, kasnije i srednja škola, ali zato su vikendi bili samo naši. Kada se probudimo ili ona dođe kod mene u krevet ili ja kod nje i uključimo crtani, dugometražni, odgledamo i onda planiramo polako dan. Idemo negde da jedemo ili nešto da spremamo. Imamo mi i dan-danas takve momente, ubiće me ako ovo kažem, ali moram. I dan-danas gledamo crtane, Sunđer Boba i, idemo u šetnje. Kad god ima vremena, vikendima nije tu, ali radnim danima kada je tu, idemo, šetamo kejom i tada se najviše ispričamo, sve izdogovaramo - govori s osmehom Božica Malević i nastavlja:

- Ona je osoba koja radi mnogo na sebi, da ne ispadne sad mama pa hvali svoje dete ali govorim zaista što jeste. Ona je na zemlji, ja sam posmatrala i bila tu da prikočim ako krene da leti - iskrena je bila ona, koja ne krije da su njih dve prolazile i kroz teške trenutke.

„Bila je dete kada je počela da se takmiči..."

- Njoj je najteže bilo dok je trajalo takmičenje, što se tiče tih nekih negativnih stvari i negativnih komenatara na mrežama, a mreže su današnjica i ne možemo da ih izbegnemo. Bila je još dete kada je počela da se takmiči, ali tih komentara, tih izmišljotina, pa ja sam više i pozaboravljala šta se sve pisalo i kakve su se sve gluposti izjavljivane. Kako vreme prolazi shvatila je neke stvari. Ona ne voli to da je loša reklama takođe reklama, ali nekako kad god ona želi da je manje u medijima nekako je sve više u medijima ima. Kroz vreme sam shvatala njen karakter i shvatila sma da treba da je pratim ali nikako da ne gušim, ali eto ako treba nekome savet to je moj da deca treba da se prate od tog najranijeg doba, a najviše u pubertetu.

Sa druge strane, jedan porodični prijatelj takođe se u okviru pomenute emisije dotakao toga kakva je pevačica privatno bila, a kakva je sada.

Tea Tirović, 24sedam/M. M.
 

- Teu znam dosta dugo, unazad dvadeset godina. Nije bila kao sve druge devojčice, tipična. Devojčica koja je ćutala, gledala i želela i zbog toga je došlo do realizacije i ostvarenja svakog njenog sna - počeo je on, pa nastavio o tome kako smatra da razvod roditelja nije na nju ostavio posebne posledice.

- Koliko se sećam, ne mogu reći da su ravnopravno obavljali roditeljsku dužnost i obavezu, ali je dosta često odlazila, govorila o njemu. Mislim da bi se to videlo i iskazalo u nekom drugom smislu da je rasla u nekom hendikepiranom okruženju... Božica je, eto, radila i morala je da se organizuje jer je Tea stalno bila sa mamom, ostajale su razne devojke, žene, da je čuvaju. Taj autoritet (njene majke) ne bih okarakterisao kao tipičan, (za) majke i ćerke. Oduvek je to bilo na dogovor, razgovor. Uvek je to bio neki dugoročni plan, a Božica je uvek bila na telefonskoj vezi sa njom. Uvek je imala ulogu i nekako sliku odrasle osobe, to je ono kako bih mogao da okarakterišem nju koja je tada bila dete, kao odraslu osobu. Čini mi se da je nekada u savetima i komentarima bila zrelija od nas odraslih - smatra on.

Tea Tairović, ATA Images/Antonio Ahel
 

Tu se, međutim, nije i zaustavljao.

- Nije (Tea) bila nešto preterano upadljiva i glasna, kako bih rekao. Nije se činilo da bi mogla da napravi ovako nešto, ali Bogu hvala razuverila nas je. Znam da je imala drugarice, dve ili tri, nije važila za devojčicu za kojom je išla horda dečaka ili devojčica. Završavala je školu... Ja joj želim samo da bude ona koja jeste i kako je do sada nastupala. Oni koji znaju, oni će uživati, oni koji ne znaju oduševiće se - kaže kućni prijatelj Tairovića za pomenutu emisiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike