Bosanac svojevremeno „pogodio" 80.000 dolara zarade, pa se dobro obezbedio! U ispovesti se dotakao i „Zvezda Granda": Fali mi Karleuša!

25.03.2023

21:30

0

Trebalo je, kaže, kupiti kola, stan, odvesti decu na more...

Bosanac svojevremeno „pogodio" 80.000 dolara zarade, pa se dobro obezbedio! U ispovesti se dotakao i „Zvezda Granda": Fali mi Karleuša!
Dragan Stojković Bosanac - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Tokom karijere muzičara, šefa orkestra, Dragan Stojković Bosanac uspeo je mnogo novca da zaradi. U pojedinim prilikama, kao jedan od najtraženijih, uspevao je sebi da „pogodi" značajno veći honorar od onog koji su imali pevači, koji su inače u to vreme bili po pet, šest, pa i deset puta više plaćeni nego muztika.

- Obično pevači „pogode" pet, šest ili deset puta više nego muzičari. Pevači su čudo. „Pogodio" sam veći honorar nego Nada Topčagić ili Radiša Urošević jer nisam hteo da idem. Čovek je došao, Mile iz Njujorka i, ja se pogodim s njim za dobar iznos. Red veličine, recimo... 80.000 dolara sam zaradio tada. Posle se ispeglaju, spakuju i pošalju se kući. Onda ih brojiš. Ja sam zdravlje sačuvao brojeći novac. Šalim se, potrošilo se, trebalo je kupiti stan, kola, odvesti decu na more. Od čega - pričao je on za „Divan šou", gde je gostovao zajedno sa svojom naslednicom i pevačicom Aleksandrom Stojković Džidžom.

Ipak, prisećajući se minulih dana, otkrio je da je bilo pehova, kada bi i ostajao bez ogromnog novca. Jednom, u Americi je čak bio i pokraden.

„To je bilo treagično za mene!"

- Desio se jedan peh, ukrali su mi celu zaradu za mesec i po dana od 25.000 dolara, ostao sam bez kinte. Neko je iz kuće gde smo živeli maznuo lovu. Policija je došla i rekla: „To je neko od vas koji tu živite maznuo", pokupila se i otišla. Bilo je tragično za mene. Ali bio sam k'o hrčak i skupio sam posle novac - kazao je kompozitor.

Kada se Džidža uključila u razgovor, objasnila je da joj je posebno drago što joj je poznati tata uvek bio „vetar u leđa" kada je pevanje u pitanju.

- Jako sam ponosna na to kad kažem da mi je otac otvorio vrata na estradi, nego da je to uradila mafija. A ovako, javno, kao, sve sam sama postigla - izjavila je bila ona.

Aleksandra Stojković Džidža, ATAImages/ Antonio Ahel
 

Bosanac i dalje komponuje i stvara muziku, ali više to ne radi u svom studiju, koji se nalazi u suterenu porodične kuće.

- Moram da vam otkrijem da u tu prostoriju ne idem poslednjih pet godina, teško mi da dovedem majstora da stavim neko zvono. Rekoh, ako dole sviram pa mi pozli, umreću, a neće me niko čuti, pa sam se uplašio i zato sviram u kuhinji - govorio je, u poznatom stilu.

„Jelena Karleuša mi fali..."

Trenutno, Bosanac je aktivni član žirija u „Zvezdama Granda". Kada se ovom prilikom potegla i tema čuvenog talent-šoua, Stojković je u pomenutoj emisiji izjavio:

- Crpim iz studijskog rada, gde sam proveo 40 godina. To mi daje kredibilitet da mogu da cenim i one s kojima sam snimao. Svi su dobra raja u žiriju, ali da su stručni, o tome bi se dalo diskutovati, o nestručnosti stručnjaka. Jelena Karleuša mi fali. Ona je pobudalila malo više, ona mi je okej.

Jelena Karleuša, Instagram printscreen/karleusastar/miloshph
 

Što se prijateljstava na estradi tiče, smatra da ona prava retkost.

- Družimo se dok se radi, ali ta su prijateljstva površna. Prosto, moramo se družiti i međusobno pomagati. Čim se posao završi, da li je to u studiju ili je nešto drugo u pitanju, jako retko ima pravog druženja. Imam na prste nabrojati dvoje troje sa kojima imam nekakav kontakt, inače ostalo ne - objasnio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike