Poznati srpski telohranitelj čuvao je Madonu, 50 Centa, a zbog Bate Živojinovića - i Klintona: Ovako je prošao njihov prvi susret!

25.03.2023

18:50

1

Svojevremeno, inače, štitio je i princa Harija, kao i pevačicu Dženifer Lopez

Poznati srpski telohranitelj čuvao je Madonu, 50 Centa, a zbog Bate Živojinovića - i Klintona: Ovako je prošao njihov prvi susret!
Goran Dželatović Ajkula - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Poznati srpski telohranitelj Goran Dželatović Ajkula čuvao je do sad brojne poznate ličnosti - od Madone, Džej Lo, preko princa Harija, Robija Vilijamsa, 50 Centa... Pa sve do nekadašnjeg predsednika SAD, Bila Klintona, koji mu je „zapao" zahvaljujući nekada velikom prijatelju, Bati Živojinoviću.

Njih dvojica su toliko bili bliski da je upravo Ajkula, prenosili su onda mediji, nosio krst na sahrani čuvenog glumca. Njegovo mišljenje bilo mu je izuzetno važno i za njega, priznao je tokom gostovanja u emisiji „Realna priča", Bata je bio autoritet. Zato, kada mu je ponuđeno da štiti Bila, nije rekao ne, ali je gledao da mu se to dobro isplati.

Bata Živojinović, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Klintona sam čuvao zahvaljujući Bati Živojinoviću. Naime, on mi je jednom prilikom rekao kako nikada nije odbio nijednu ulogu. Pošto sam oca izgubio jako rano, on je za mene bio autoritet. Kada sam dobio ponudu da čuvam Klintona ja sam, da ne bih sebe obrukao pred Batom, „odvalio" neku enormnu cifru. Tad su bile popularne faks mašine i oni mi pošalju da prihvataju moje uslove - prisetio se Dželatović u pomenutoj emisiji, pa nastavio o tome kako je protekao njegov prvi susret s tadašnjim prvim čovekom SAD.

„Prvo se nismo ni pozdravili..."

- Prvi susret je izgledao tako da mi nije mi rekao ni dobro veče. To mogu i da razumem, imao je promociju knjige i milion papira u rukama. Bio je zaokupljen tim papirima i mogu da shvatim da me je zbog toga ignorisao. Međutim, u kolima sam video nešto kao delić šanse da „postignem gol". Rekao sam vozaču da stane - pamti on i dan-danas.

- Mi, inače, ne smemo da govorimo dok nas neko nešto ne pita. Kada je video da auto stoji jedno pet minuta, podigao je glavu sa tih papira i pitao u čemu je problem. Rekao sam mu: „Da li možete da se vežete?", jer nije imao vezan pojas. On je rekao: „Ja to ne moram!" Ja sam rekao da na žalost mora da se veže, jer ja odgovaram za njegovu beznednost. On je i dalje odbijao i ja sam rekao: „U redu, onda ne idemo nigde!" Pitao me je odakle sam, tj. odakle je taj moj akcenat? Mogao sam tada bilo šta da odgovorim, ali rekao sam mu prvo da nije vreme i mesto za takva pitanja - objašnjavao je on, pa zatim dodao:

Bil Klinton, AP photo
 

- Nakon što je došlo do te nesuglasice i tih „prebacivanja loptice", on je na kraju popustio, ali pod jednim uslovom. Rekao je da će se vezati ako mu kažem odakle sam. Tada sam izgovorio tu čuvenu rečenicu, na engleskom: „Ja sam iz Srbije, iz Beograda!" On se tako „zalepio" za zadnje sedište, uzeo pojas, vezao se i ućutao. Nije više reč progovorio. Osećao sam se da mi niko i ništa ne može u tom trenutku. Toliko sam bio ponosan na svoj grad i na svoju zemlju - zaključio je u pomenutoj emisiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike