Ko je telohraniteljka princeze Kejt: Nosi dva pištolja, niko ne sme da joj stane na crtu, a buduću kraljicu čuva već 12 godina!

15.10.2022

09:23

0

Nedavno je dospela u žižu javnosti, iako je više od decenije uz suprugu princa Vilijama

Ko je telohraniteljka princeze Kejt: Nosi dva pištolja, niko ne sme da joj stane na crtu, a buduću kraljicu čuva već 12 godina!
profimedia-0706359563 - Copyright Profimedia

Princeza Kejt, supruga princa Vilijama, kao član kraljevske porodice, uz sebe uvek ima pratnju zaštitnika, odnosno telohranitelja. Njen tim čini i Ema Probert, koja je nedavno dospela u žižu javnosti.

Naime, nju je princ od Velsa proglasio članicom Viktorijanskog reda u Bakingemskoj palati, a tada su se mnogi zainteresovali za njen život. 

Ema brine o bezbednosti princeze Kejt još od njene veridbe sa princom Vilijamom, koja se desila 2010. godine. Bila je i u tročlanom zaštitnom odredu, koji je trčao za Kejt kada je ulazila u kočiju na dan venčanja sa princom.

Profimedia
Princeza Kejt sa telohraniteljima

Pre nego što je ušla u tim princeze Kejt, Ema je bila zadužena za zaštitu princeza Evgenije i Beatris, unuka kraljice Elizabete II.

Ema je radila u Skotland jardu, odlično poznaje borilačke veštine i uvek, dok je na dužnosti, nosi dva pištolja od kojih je jedan za omamljivanje, kao i zaštitnu opremu.

Zanimljivo je da mnogi nisu lako primetili Emu, iako godinama prati Kejt, a baš u tome se krije razlog zašto ženske članove kraljevske porodice čuvaju žene - ne privuku veliku pažnju.

- Ljudi pretpostavljaju da sam dadilja ili lični asistent - rekla je otkrivajući kako su predrasude o poslu telohranitelja uticale na njen posao.

Profimedia
Princeza Kejt sa telohraniteljkom Emom

Problem može da nastane kada se otkrije indentitet telohraniteljke kao što je slučaj sa Emom. Međutm, njena stručnost uliva sigurnost, a skoro je bilo nemoguće ne saznati ko brine o Kejt. Sa druge strane, ova žena nije jedina koja vodi računa o sigurnosti princeze od Velsa.

Telohranitelji kraljevskih porodica i generalno poznatih ličnosti često zbog posla rizikuju život. Primer je pokušaj atentata na Čarlsa 1994. u Australiji kada je u opasnosti bio i muškaraca koji ga je čuvao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike