"Realnost je puno teža!" Nikolina Pišek otvorila dušu o najtežoj godini u svom životu: Trudim se da ne primete moju tugu!

19.03.2023

21:37

1

Najmlađa ćerka joj je najveći pokretač za bolje sutra

"Realnost je puno teža!" Nikolina Pišek otvorila dušu o najtežoj godini u svom životu: Trudim se da ne primete moju tugu!
Nikolina Pišek - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Voditeljka Nikolina Pišek u prošloj godini suočila se sa teškim gubitkom, od kog se ona i njena ćerka još uvek oporavljaju, jer im je život izmešten iz korena. Naime, Nikolinin suprug, istoričar Vidoje Ristović, iznenadao je preminuo pre nešto manje od godinu dana.

Vidojeva iznenadna smrt šokirala je javnost, a Nikolini je od tog trenutka život postao agonija, te je smrt partnera bila samo jedna u nizu neprijatnosti koje su usledile.

Mediji su danima brujili od njenim lošim odnosima sa svekrom Mišom Grofom. U prvi mah se činilo da su o dobrim odnosima, sve dok je Miša nije javno napao, pa čak i okrivio za smrt svog sina Vidoja.

ATAImages/ A.A.
Miša Grof i Nikolina Pišek

Nikolina je nakon brojnih neprijatnosti napustila Beograd i vratila se u Hrvatsku, gde radi na jednoj televiziji. Sada je otvorila dušu i otkrila kako se nosi sa gubitkom skoro godinu dana kasnije.

- S time se nikad ne nosite najbolje. Ne postoji gubitak s kojim se možete nositi dobro. Gubitak je gubitak. Moj dodatni problem je što nisam uspela ni godinu dana posle sve to procesuirati. Još ima jutra kad se probudim i ne shvatam šta se dogodilo i koliko su se stvari promenile. Možda je i dobro da mi se sve događa tolikom brzinom, da ne stignem misliti. S vremena na vreme se bojim da će se to što se mora procesuirati odjednom dogoditi. Naleteti samo od sebe. Žrvanj koji mi se dogodio nije mi dao priliku da budem sama sa sobom i bavim se svojim emocijama. Da postavim stvari na svoje mesto, nego ih nasilno guram na neka nova mesta. Trudim se da niko, pritom mislim na svoju decu, najviše na najmlađu ćerku, ne primjećuje moju tugu - rekla je Pišekova.

Prošla godina bila je najteža u Nikolininom životu. Taman kada se radovala preseljenju i novom početku, dogodio se kraj, odnosno drugačiji početak kom se niko nije nadao.

- Sve je bilo izuzetno teško. Naći se na novom početku. U trenutku kad se to dogodilo trebali smo da se preselimo u novi životni prostor, srećni zbog budućnosti pred nama daleko od neke toksične sredine za koju ste sad videli da je bila u Beogradu. Nažalost, nismo uspeli. Upravo kad sam se veselila jednom lepšem početku, dogodio se jedan drukčiji. Zaista sam sve morala početi ispočetka. To je jako teško. Smoći snage i snalaziti se u takvoj situaciji bez ikakve potpore dok javnost i mediji analiziraju svaki tvoj pokret, gest, prošlost, sadašnjost, budućnost, imovinsko stanje… Svi su imali nešto reći, a niko nije bio na mom mestu. Taj pritisak javnosti je možda i najmanje težak. Bilo bi, naravno, lakše da ga nema i da se odvija u nekoj tišini. Realnost je puno teža od toga - dodala je voditeljka.

ATAImages/ A.A.
Nikolina Pišek i Miša Grof

Uprkos životnim nedaćama, Nikolina je odlučila da nastavi sa radom neosvrćući se na ružnu prošlost.

- Važno je ići dan po dan, korak po korak. Ne smeš gledati u smeru planine na koju se moraš popeti jer to te može demotivisati. Ali ako gledaš u noge, onda vidiš samo taj korak koji radiš i onda u jednom trenutku pogledaš iza sebe i vidiš koliki si put zapravo prevalio. To je jedini način kako se to može izgurati - zaključila je Nikolina Pišek, prenosi „Slobodna Dalmacija“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike