Jelisaveta o svom, pa detinjstvu svoje dece, a onda i braku s Milošem Teodosićem kao nikad pre: Mi nesuglasica nemamo!

19.03.2023

13:55

0

Glumica objašnjava kako je „mera u svemu mama" i da njih dvoje granice jedno drugog ne prelaze otkako su ih spoznali

Jelisaveta o svom, pa detinjstvu svoje dece, a onda i braku s Milošem Teodosićem kao nikad pre: Mi nesuglasica nemamo!
Jelisaveta Orašanin - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Iako se trudi da svoj, kao i život svoje porodice, drži podalje od znatiželjnih pogleda, Jelisaveta Orašanin otvorila je dušu tokom jednog televizijskog gostovanja pa se dotakla svog detinjstva, a zatim i toga kako u Bolonji odrastaju njena deca koju je dobila s Milošem Teodosićem.

Glumica je ispričala i koliko joj se život tamo i ovde razlikuje, a onda je u okviru emisije „Balkanskom ulicom" koja se prikazuje na televiziji „Blic" otkrila i pojedine detalje braka s košarkaškom zvezdom. Česta putovanja joj, ponovila je, uopšte ne padaju teško, a upitana o nesuglasicama s izabranikom - otkrila je kako ih, u stvari, nema.

- Sramotno je, ali ću izgovoriti. U prvom osnovne sam već imala četvorku iz matematike. Zbog mame sam dobila keca, a ona meni kaže: „Nisi zbog mene dobila nego zbog sebe". Sa sobom sam ponela iz škole zbirku, jer nisam uradila i mama kada je to videla kaže: „Jeco, pa zbirka ti je u torbi", ja kažem: „Da, da, znam", a mama: „Ali trebalo je da je predaš", pa ja onda: „Pa zašto da predam kada ću dobiti jedan?" Mama kaže: „Pa svakako ćeš da dobiješ jedan." Ja na to: „Ne, ne, ne, ona neće znati, ja ću da kažem da sam ja to slučajno spakovala", a mama: „Bato, mislim da imamo problem..." Tako da je mama otišla u školu i rekla da sam ja to namerno ponela i dobila sam keca. Imala sam četvorku zaključenu na polugodištu zbog toga, u prvom osnovne! I, kako ja dalje da idem kroz život sa tom četvorkom - prisetila se najpre Jelisaveta s osmehom, pa nastavila:

- Sva sreća imala sam roditelje koji su uvek bili pravični, što je dobro. Oni su uvek bili ekipa. I dan-danas su ekipa. Nije bilo one varijante, pitaću mamu, mama me ne pusti, idem kod tate.

 

 

- Uvek su bili tim - naglasila je Orašaninova, koju roditelji i dalje savetuju, ali i kritikuju kada treba.

„Oni se vole kao tinejdžeri!"

- Uvek, pa naravno. Niko ne može da te iznervira kao roditelji. Kad pozovu: „Pa šta si to obukla, crna Jelisaveta?" Ili kada pogledaju neku predstavu, pa kao: „Okej mi je, nije to sad neki spektakl, šta si ti to najavljivala..." Onda bude: „Pa dobro, sad ste bili..." Šalim se, vrlo su iskreni, pravični i dalje su ekipa, putuju, vole se kao tinejdžeri, što mi je divno. I sestra i ja smo odrasle u kući punoj ljubavi što se, ja se nadam, vidi danas na nama - rekla je ona, a onda nastavila o tome kako ona vaspitava svoje mališane.

- Umeju da me vaspitaju deca. Nisam ravnopravna majka baš, malo sam sa njim (sa sinom) popustljivija, zato što je mlađi i zato što je ova gospođa probila (ćerka) led, ali ja svojoj deci kažem „izvini". Kada se raspravljam sa Petrom, ja se bukvalno raspravljam. Čujem i njeno mišljenje. Nisam od onih roditelja: „Ne, zato što ja tako kažem". Kažu: „Ona je mala, ima samo četiri godine, ne zna"... Ona vrlo zna, zna i šta želi i prosto to su karakteri koje ne možemo da menjamo. Kada pričam sa njom i kada je grdim, ja uvek čučnem pored nje da budem na njenoj visini, uvek pričamo jedan na jedan, nikad pred drugim ljudima... To su neke stvari kako bih ja volela sa mnom neko da komunicira, tako i ja sa njom - objašnjava ova poznata majka, koja je najmlađima i više od 100 odsto posvećena kada su u Bolonji.

 

 

U Beogradu oko njih ima pomoć, ali tamo su upućeni samo jedni na druge. Čak i na Teodosićeve utakmice idu zajedno.

- Deca su navikla da idu na utakmice. Kada ih odvedem u pozorište onda kažem: „Ne možeš da se dereš Petra, ono što je na utakmici, e pa sve suprotno, to ti je pozorište". Onda ona kada se spremamo dođe i kaže: „Mama idemo u pozorište, mogu da obučem dres?" Onda objasnim: „Ne, ne možeš, možeš da obučeš haljinu". Idem na utakmice. Ne razumem toliko u košarku, ali sam vrhunski navijač, znam da zviždim, znam dosta psovki i na italijanskom i na srpskom što je isto ključna stvar - pohvalila se ona, pa nastavila:

- Kada sam u Bolonji niko mi ne čuva decu, nažalost, ali kada sam ovde imamo toliko željnih ljudi naše dece, ja to jedva čekam, vrlo ih negujem, zovem svaki dan, šaljem fotografije da ih ne zaborave, tako da je to tetka, moja sestra, moji roditelji, Miloševa mama, naša bebisiterka bez koje ova emisija ne bi uspela - nabrajala je kroz osmeh.

- Ovde imam dosta pomoći i uspevam sve. U Bolonji mi je drugačije raspoređen dan. Ovde imam dosta prijatelja, tamo nemam nikoga. Ovde radim, tamo stvarno nemam obaveze, osim toga oko dece, što su kao „samo" obaveze, da skuvam, sredim, operem veš i sve što ide uz to. Tamo sam stvarno u fokusu sa njima, ujutru odvezem Petru u vrtić sa Bogdanom sam u parku, onda njega uspavam, idem po Petru i, naravno uveče ih uspavam i idem na utakmicu ili ako su utakmice ranije onda idu i Petra i Bogdan. U Beogradu mi je to malo drugačije zato što radim, sada su mi počele probe... - kaže Teodosićeva supruga, koja za utakmice i te kako zna da se skocka.

- Publika u Bolonji su zapravo navijači raznih uzrasta, ali uglavnom su to stariji ljudi. To je košarkaški grad, imaju neke sezonske karte i to je kao da ste u polu-pozorištu. To igračima ne znači toliko, a onda Miloš prođe i pokaže mi rukama kao „'Ajde, 'ajde"; pa nisam ja vođa navijača, to što znam da zviždim i da lupam, ne znači da sam vođa navijača. Na utakmicama sam uglavnom u patikama, ali pošto tamo ne idem nigde onda umem da se sredim skroz, pa Miloš kaže: „Ona ne ide nigde, pa izvinite sad što je sređena kao za izlazak" - nasmejala se ona.

 

 

Jelisaveta je tokom pomenute emisije pričala i o koferima koje je nosila na početku, selidbi, ali i tome da se sada navikla na sve, baš kao i deca. Zatim, osvrnula se na svoj brak, pa istakla:

„Stvarno nemamo nesuglasica!"

- Ovo zvuči kao nameštaljka, ali mi nemamo bračne nesuglasice. Moja dugarica, kada izađemo u grad, ja se non-stop „kuckam" sa Milošem i onda recimo kuma kaže: „Jao i Miloš je večeras sa nama". Tako da mi stvarno nemamo to ili smo se prosto upoznali u trenutku kada smo zreli ljudi. U početku se ispipavaju granice dokle ja mogu da se ljutim ili dokle on može da se ljuti, prosto smo shvatili gde su te granice, ne prelazimo ih. Mera je mama, za sve - tvrdi glumica u pomenutoj emisiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike