Sergej Ćetković otkrio tajnu svojih hitova: To su priče mojih prijatelja i naslova iz novina! Mnogi su preboleli rastanak uz njih (VIDEO)

15.03.2023

08:30

0

Pevač je otkrio da je tri nova singla koja će se naći na narednom albumu napisao uz dve čaše vina za dva sata

Sergej Ćetković otkrio tajnu svojih hitova: To su priče mojih prijatelja i naslova iz novina! Mnogi su preboleli rastanak uz njih (VIDEO)
Sergej Ćetković - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Sergej Ćetković pojavio se na promociji triptiha Rogatih i Borisa Režaka organizovanoj u ponedeljak u jednom prestoničkom lokalu, a za okupljene medijske ekipe, među kojima je bila i 24sedam govorio je o roditeljstvu, predstavniku Evrovizije, ali i otkrio tajnu nastanka njegovih najvećih hitova. 

Ćetković je otkrio odakle crpi inspiraciju za pisanje novih stihova, ali i da li su se njegove ćerke suočavale sa neprijatnostima, jer im je otac javna ličnost. 

Čega ste sve u životu morali da se odreknete zbog uloge oca?

- Postoje prioriteti. Sve što je do tog momenta bilo prioritet, više nije, sada su to deca, sve upravljaš prema njima. Sa druge strane, gledaš da budeš strog, da ih sačuvaš od vremena u kom živiš. 

Antonio Ahel/ATAImages
Sergej Ćetković

Da li su vaša deca nekada imala problem što im je Sergej Ćetković otac?

- Ne doživljavam sebe kao nekoga ko je bitan iz nekog razloga. Javna sam ličnost pa vodim računa o tome kako ću se predstaviti pred vama, ali moja deca nisu opterećena time. Čak štaviše gledam da budu što prizemnija i skromnija. To što sam ja tu gde jesam, to im ništa neće pomoći. 

Šta mislite o pobedniku Pesme za Evroviziju?

- Nisam pratio to otpočetka. Vidim da su komentari podeljeni. Mislim da će to dobro da prođe na Evroviziji, bio sam tamo 2014. godine. Iako je to skoro 10 godina razlike, ono što se traži na Evrosongu i svetu muzike je što šokantinije, drugačije. Ja sam tip koji gleda svoj pravac i držim se njega kao pijan plota. Ne mogu da kažem nije dobro, interesantno je, ali to neko drugi zna bolje od mene. 

Antonio Ahel/ATAImages
Sergej Ćetković

Kako su nastali neki od vaših najvećih hitova? Da li imaju neku posebnu pozadinu priče

- Srećom nijedan nije autobiografska, jer bih ja do sada 100 puta, da ne kažem šta... Ali su sve to priče mojih prijatelja, prijatelja mojih prijatelja, naslova iz novina. Kad me neko pita odakle crpim inspiraciju, ja ne znam. Ja sam za vreme korone napisao za pola sata napisao tri pesme koje će se naći na novom CD-u, uz moram priznati, dve čaše vina. Bez ikakve promene, tačke, zareza. Nešto se prosto desi. 

Da li vam se desi da vam dok pišete pesme, neka od njih zaliči na one starije?

- Zaliče na neke koje sam ja slušao kao dete. Gledam da ne kopiram sebe. Poglede u tami više nikad neću napisati, Pola moga svijeta, takođe. Čudno mi je kad mi neko kaže da je uz moju pesmu preboleo neki rastanak. Kako neko uz tužnu pesmu može da prođe kroz neku svoju ličnu priču, ali verovatno sam zato tu, jer radim sve kako treba. 

Ceo intervju sa Sergejem Ćetkovićem pogledajte u nastavku.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike