Obrt u aferi „cajke”! Koncerti će se održati u drugim gradovima Hrvatske gde su srpski pevači poželjni

28.02.2023

11:36

1

Gradonačelnici drugih gradova žele da se sporni koncert prebaci kod njih

Obrt u aferi „cajke”! Koncerti će se održati u drugim gradovima Hrvatske gde su srpski pevači poželjni
Dragan Kojić Keba i Ana Bekuta - Copyright Pexels/Antonio Ahel/ATA Images

O otkazanom koncertu srpskih pevača u Puli bruji ceo region. Organizacija Hiljadarka koja je i organizovala ovaj koncert, dogovorila je zakup dvorane, međutim, gradonačelnik je ipak odlučio da otkaže koncert Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, ističući da „ne želi srpsko smeće" u ovom gradu.

Nakon toga je najavljeno da će se koncert održati u Osijeku, međutim, ni to nije bilo izvodljivo jer je gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić (HDZ) to ne dozvoljava.

Mario Cindori, direktor agencije Hiljadarka, koji je organizovao sporni koncert, sve je predao sudu i sad čeka njihov odgovor, a za to vreme stižu pozivi od gradonačelnici drugih gradova u Hrvatskoj da se koncert prebaci kod njih. 

Printscreen/HRT/ATA images/Antonio Anhel
Filip Zoričić, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba

- U petak smo na sudu u Puli zatražili privremenu meru ulaska u dvoranu Doma sportova. Sad čekamo odluku. Iz Osijeka nam se još nisu javili, a trebalo je - izjavio je Mario Cindori, direktor agencije Hiljadarka, koji trenutno čeka odluku pulskog suda o koncertu „Duško Kuliš i gosti”.

Iako su gradonačelnici Pule i Osjeka izjavili da se taj koncert neće održati u pomenutim gradovima, ima i onih koji žele da se održi taj nastup. 

- Javljaju mi se drugi gradonačelnici i župani. Žele da kod njih prebacimo koncert - rekao je Cindori, ne želeći da navodi sva imena, ali nije krio da se gradonačelnik Rijeke Marko Filipović prvi javio nakon haosa oko afere cajke. 

Marko Filipović je izjavio da je protiv zabrana.

- Ko sluša, neka sluša i neka ide na koncert, a ko ne, neće kupiti kartu i neće ga niko prisiljavati da sluša. Koliko mi je poznato, Rijeci se ovi organizatori nisu obratili - rekao je Filipović.

Hrvatski predstavnici za „Pesmu Evrovizije” takođe nemaju ništa protiv „cajki” u Rijeci.

- Jedva čekam! Cajke su jedino što imamo, ako nam to zabrane, nemamo ništa - rekao je Damir Martinović Mrle. 

Direktor Hiljadarke ističe da je podršku dobio od brojnih folk izvođača te najavljuje još veći spektakl od predviđenog koncerta u Puli.

- Mnogi žele dati podršku kolegama i nastupiti bez honorara. Žele da organizujemo nešto veće. Postoji mogućnost da jedan četvrtak u junu organiziramo koncert u areni u Zagrebu, Splitu ili Varaždinu - kaže Cindori, prenosi „24sata.hr”. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike