Skok Srbije na kladionicama za pobedu na Evroviziji: Evo na kom se mestu nalazi Luke Black!

05.03.2023

11:42

2

Za manje od dvanaest sati momak iz Čačka "prešišao" i Hrvate

Skok Srbije na kladionicama za pobedu na Evroviziji: Evo na kom se mestu nalazi Luke Black!
Luk Blek - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Luke Black predstavljaće našu zemlju u Liverpulu na Evroviziji pesmom "Samo mi se spava". Luke je od strane stručnog žirija osvojio prvo mesto, međutim po glasovima publike bio je drugi. Kada su se glasovi i bodovi sabrali, Luke se našao na prvom mestu i odneo pobedu.

Njegov performans izazvao je veliku pažnju javnosti i lavinu komentara, a samo 12 sati nakon proglašenja pobede, Luke se prilično dobro kotira na evrovizijskim kladionicama.

Naime, on je trenutno na 14. mestu, dok su Hrvati sa pesmom "Mama ŠČ" 17., a glavni favorit je Švedska koja će zvaničnog predstavnika izabrati tek 11. marta, a sve su prilike da to bude nekadašnja pobednica Evrovizije - Loren. Na drugom mestu je simpatični Finac sa potencijalnim evrovizijskim hitom "Cha cha cha".

YouTube/ Eurovisionworld.com
 

Luke Black je svojim autentičnim imidžom i elektro-pop kompozicijom osvojio srca publike. U Beograd se doselio zbog studija engleskog jezika i književnosti, a već godinama unazad živi i radi u Londonu. Na konkurs "Pesme za Evroviziju" prijavio se nakon Konstraktine pobede, što mu je dalo vetar u leđa, jer je hteo da odustane od muzike.

Numera "Samo mi se spava" nosi snažnu poruku sa društveno-angažovanim tekstom na srpskoj i engleskoj verziji. Inspiracija autoru je bio period pandemije koronavirusa. Luk je pesmu napisao iz pozicije lika iz video-igre Sims, a pesma govori o „kolektivnom buđenju i kako ne treba da žmurimo na zlo".

ATA Images/Antonio Ahel
Luke Black

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike