Drama oko sastava „Let 3" ne jenjava: Pravila Engleza su stroga, mnogo šta će možda morati da „bace" ne bi li se pojavili na „Evrosongu"!

12.02.2023

21:14

0

Skandal nastao zbog pesme „Mama ŠČ" i dalje traje

Drama oko sastava „Let 3" ne jenjava: Pravila Engleza su stroga, mnogo šta će možda morati da „bace" ne bi li se pojavili na „Evrosongu"!
Let 3 - Copyright Youtube screenshot / HRT Dora

Rok sastav „Let 3" odneo je pobedu na „Dori" i tako s pesmom „Mama ŠČ" sebi „kupio kartu" za ovogodišnji „Evrosong" koji će biti održan u Liverpulu. Međutim, pošto se njihova izvedba sastoji od, između ostalog, raketa, nastao je veliki skandal najpre među ljubiteljima prestižnog muzičkog takmičenja, a ubrzo im se pridružila i ostala publika.  

Urednik jedne televizije u Hrvatskoj rekao je da postoji velika mogućnost da dođe do izvesnih izmena, odnosno da „Let 3" bude primoran da u potpunosti promeni svoj scenski izraz ne bi li nastupio na velikoj sceni pomenutog šoua. „BBC" je, naime, uveo stroga pravila koja će svi učesnici morati da ispoštuju, što je i stranu javnost tek „podgrejalo", primetno je na društvenim mrežama kada je „Mama ŠČ" u pitanju.

 

 

 

 

- „Evrosong", a pogotovo „BBC", imaju jako stroga pravila. Na svojoj sceni u maju u Liverpulu, naglašeno je, ne žele ništa što bi moglo povrediti bilo čija osećanja. S tim u skladu isključene su teme poput nečije vere, političkih ili ratnih poruka. Uz to, „Evrovizija" ove godine u Engleskoj, po njihovom vremenu, neće početi u 21, nego u 20 sati, pa će prvi deo spektakla tamo pratiti i mlađi. Na njih „BBC" posebno pazi, pa zbog toga u televizijskom terminu do 22 sata ne prikazuju ništa što bi bilo neprimereno. Zbog svega toga nije isključeno da će hrvatski predstannici na pesmi „Evrovizije" morati da izmene ceo performans - kazao je HTV-ov urednik, šef „Dore" i vođa tamošnjeg evrovizijskog tima Tomislav Štengl, prenosi „Telegram.hr", kao i mnogi drugi tamošnji mediji, te i domaći.

Na pitanje „Jutarnjeg lista" koji su konkretno elementi sporni za „BBC" i „EBU", Štengl je izjavio da o tome može samo da se nagađa.

- Više ćemo znati do 10. marta kada će se završiti sastanci organizatora i šefova evrovizijskih timova. Možda im se neće dopasti ruže ušivene na zadnjicama kostima „Leta 3", a možda im se neće svideti ni deo kada tokom performansa na binu izlazi glumac Žanil Tataj Žak odeven u crnu uniformu koja podseća na odoru pravoslavnog sveštenika, s natpisom „Njinle" i raketama u ruci... - nabrajao je on.

Let 3, Youtube screenshot / HRT Dora
 

Podsetimo, na Tviteru je akonto svega ubrzo nakon proglašenja pobednika nastao opšti haos.

Jedna grupa fanova muzičkog takmičenja traži i da se Hrvatska diskvalifikuje zbog scena koje su prikazane.

Let 3, Youtube screenshot / HRT Dora
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike