Ukrajina nije više glavni favorit za pobedu na Evroviziji: Na kladionicama je smenila nekadašnja pobednica!

24.02.2023

07:51

0

Loren je 2012. sa pesmom "Euforija" osvojila Evropu

Ukrajina nije više glavni favorit za pobedu na Evroviziji: Na kladionicama je smenila nekadašnja pobednica!
Loren - Copyright Profimedia

I dok su mnogi pomislili da je najveće muzičko takmičenje izgubilo svoj smisao, jer je drugu godinu zaredm Ukrajina glavni favorit za pobedu na Evroviziji, kladionice danas govore drugačije.

Nakon što je nekoliko uzastopnih meseci držala prvo mesto na kladionici za pobednika Evrovizije, Ukrajinu je na vrhu sada zamenila Švedska i postala novi favorit za podizanje trofeja u Liverpulu.

Printscreen/eurovisionworld.com
Švedska favorit za pobedu na Evroviziji

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da Švedska još nije izabrala pesmu koja će ih predstavljati na Evroviziji, ali juče je konačno u javnost pušten jednominutni isečak pesme "Tattoo" koju će na Melodifestivalenu (švedska verzija "Pesme za Evroviziju", odnosno švedski izbor za pesmu Evrovizije) pevati proslavljena Loren, pobednica Evrovizije 2012. godine.

Loren je veliki favorit za osvajanje švedskog izbora, čije je finale predviđeno za 11. mart, a zanimljivo je i to da se Loren još uvek ne nalazi u finalu tog takmičenja. Naime, pred njom je zadatak da se prvo ovog vikenda plasira iz polufinala u veliku završnicu, ali čini se da kladioničari uopšte ne sumnjaju u njen uspeh, te da je uveliko vide na evrovizijskoj sceni.

Profimedia
Loren

Njena pesma "Euforija" 2012. godine je takođe od samog početka bila favorit za pobedu kako na Melodifestivalenu tako i na Evroviziji, a neki su uvereni kako bi se istorija mogla ponoviti i da bi Loren točno 11 godina kasnije još jednom mogla poneti titulu eurovizijske pobednice.

Inače, Srbija se na kladionicama za pobednika na Evroviziji 2023. drži na 17. mestu, iako još uvek nije izabrala svog zvaničnog predstavnika u Liverpulu, koji će javnosti biti poznat tek u velikom finalu "Pesme za Evroviziju" 4. marta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike