„Je l' to ona poludela za vreme pandemije?" Nasilni bivši autorke „Harija Potera" odgovorio na svaku njenu oštru reč!

27.02.2023

18:39

0

Oblak prašine oko nekadašnjih supružnika ogroman je i tri decenije kasnije

„Je l' to ona poludela za vreme pandemije?" Nasilni bivši autorke „Harija Potera" odgovorio na svaku njenu oštru reč!
Dž. K. Rouling - Copyright Profimedia

Autorka knjiga o čarobnjaku Hariju Poteru, Dž. K. Rouling, nedavno se našla u fokusu zbog ispovesti o nekadašnjem suprugu Horheu Arantesu. Ona, naime, dan-danas pamti koliko joj je taj brak bio loš, kao i da je izašla iz istog posle oko godinu dana, zajedno sa ćerkom Džesikom koju je par prilično brzo dobio.

Ona je još bila beba kada je danas jedna od najpoznatijih majki rešila da napusti nasilnog partnera.

Sada, spisateljica ponovo ispunjava novinske stupce - pošto se Arantes oglasio akonto svake njene „prethodno izgovorene, oštre reči". On je pokušao da objasni kako je sve što je ona rekla daleko od istine, a onda je rešio i da je počasti jednom uvredom.

- Izgleda da je u nekom delirijumu posle tri godine „lokdauna" - prokomentarisao je nekadašnji reporter pa naglasio kako nikada nije planirao da joj „drži Potera kao taoca", već je samo uvek bio tu da joj pomogne u stvaranju magičnog sveta.

- Ne znam što priča takve stvari, stvarno. Kad je pisala knjigu, ja sam u tome učetvovao! Pa bi ona meni čitala deo, ja njoj... Bez obzira na sve ostalo, strast prema knjigama, posebno dečijim, nas je i te kako spajala. Sve ona to dobro zna - pričao je dalje on, koji je u prilično kratkom braku s Roulingovom bio 1992. godine, prenosi „Daily mail".

Danas, Arantes živi sam u gradu Porto, u kom je svojevremeno živeo i s autorkom. Na kraju njihove ljubavi, kaže, „morao" je da je izbaci napolje. Ne poriče da ju je tada i udario šamarom niti mu je žao što je to učinio, ali tvrdi da nasilja pre toga nije bilo.

Podsetimo, Dž. K. Rouling otvorila je bila dušu o nasilnom bivšem u okviru podkasta „The Witch Trials of JK Rowling".

Dž. K. Rouling, Profimedia
 

- Bilo je baš mnogo nasilja i kontrole (u tom braku). Kopao bi mi po torbi kad god bih se vratila kući, a i nisam imala svoj ključ... Dugo sam i svašta trpela, pravila se kao da je sve okej, samo da „ne namiriše" da odlazim. Ne mislim da sam se baš pokazala kao glumica - pričala je, pa dodala kako smatra da je odvratno tako živeti, iako je u tom periodu pisala „kao luda" svoju prvu knjigu o Poteru.

- Broj stranica je svakim danom bio sve veći. U jednom trenutku, on je shvatio koliko mi je to važno, pa mi je oduzeo i sakrio rukopis. Kada sam definitivno „presekla" i rešila da ga napustim, a saznala gde mi je sakrio knjigu, uzimala bih svakodnevno po nekoliko strana i nosila ih na fotokopiranje, pa skladištila u ostavi. Bojala sam se da ću biti uhvaćena, da će mi sve spaliti ako „provali" šta radim, ali to mi je bio prioritet, da spasem svako slovo... Posle ćerke, naravno, koja je u tom periodu još bila u mom stomaku - šokirala je Džoana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike