Tajna Bajagine pesme „Berlin”: Njegov otac je imao veliku misiju, a on je sve pretočio u stihove

23.02.2023

23:31

0

Bajagi je otac bio velika inspiracija za ovu pesmu

Tajna Bajagine pesme „Berlin”: Njegov otac je imao veliku misiju, a on je sve pretočio u stihove
_P7I0744_copy_1600x1067 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ritam i melodija mnogih pesama nas odvede u potpuno drugu stranu, tako da ni ne razmišljamo o težini istih. Te tako, pevušimo uz pojedine pesme, veselimo se, a pozadinu velikih hitova zapravo ni ne znamo. 

Jedan od takvih primera je upravo i numera „Berlin”, Bajage i Instruktora koja se našla na albumu „Pozitivna geografija”, a Momčilo Bajagić je otkrio muzičku priču po kojoj je nastala ova pesma. 

 

24sedam/Goran Sivački
Bajaga

- Moj tata je bio u partizanima sa 16 godina, od 1943. do 1944. godine. Bio je klinac, i oni su zaista bili u fazonu da idu u Berlin. Ali, pošto su putovali uglavnom pešice, dok su stigli do nekog mesta u Austriji, Berlin je pao. Vreme kada je pesma napisana bilo je vreme pre pada Berlinskog zida, a tada je imala sasvim drugo značenje - rekao je u jednom od svojih intervjua Bajaga.

Podsetimo, Bajaga je posle 33 godine braka razišao sa suprugom Emilijom, a razvod je vešto skrivao od medija više od godinu dana. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Bajaga i njegova bivša supruga Emilija

- Nikad nisam pričao o svom privatnom životu... A, vidite, razvod je bio pre više od godinu i po dana, a tek sada se saznalo. Bilo je to davno da se setim - rekao je on za Avaz.ba. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike