Oslobođen doktor kog je Severina optužila za zloupotrebu položaja: Isplivali svi detalji sudskog procesa!

22.02.2023

15:09

1

Odlukom Apelacionog suda, potvrđeno je da nije uticao na veštačenje

Oslobođen doktor kog je Severina optužila za zloupotrebu položaja: Isplivali svi detalji sudskog procesa!
Severina Vučković - Copyright Severina, ATA Images/Antonio Ahel

Visoki kazneni sud u Hrvatskoj odbio je žalbu Uskoka i potvrdio oslobađajuću presudu Gzimu Redžepiju, koji je bio optužen za trgovinu uticajem radi izmene sudske odluke o roditeljskom staranju i izdržavanju sina pevačice Severine Vučković i srpskog biznismena Milana Popovića.

Kako se navodi, Apelacioni sud je, ne precizirajući identitet, ocenio da je prvostepeni sud dao jasne i valjane razloge za sve činjenice odlučujuće za ocenu Redžepijeve krivične odgovornosti, prihvatajući zaključak Županijskog suda da nije dokazano da je Redžepi počinio krivično delo za koje je optužen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

Kao odlučujuće činjenice navedeni su Redžepijevi kontakti sa veštakom Vladimirom Grošićem u avgustu 2020. godine, a navodi se da nije dokazano da je posredovao u veštačenju, koristeći svoj službeni i društveni položaj i uticaj.

Podsetimo, Severina je umešala Redžepija u trenutku kada je pretila direktorki škole Ljiljani Klinger, te ga je tada prijavila USKOKU, ističući da će ih ganjati do kraja života. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

- Znaš da sam prijavila Redžepija USKOK-u? Ma gde je moja najdraža direktorka? Jesi li se javila donatoru? Jesi li svesna da ću te ganjati do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljima? - samo su delovi poruka kojima je Severina pretila kako direktorkama, tako i Gzimu. 

Krajem 2022. godine prvostepeni sud doneo je odluku nepravnosnažno da se Gzim oslobađa optužbi koje je Severina podnela protiv njega.

Međutim, sada je Apelacioni sud doneo odluku da je pravnosnažno oslobođen svih optužbi, budući da Severina nije imala nijedan dokaz protiv Redžepija. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

Kao odlučne činjenice naveo je Redžepijeve kontakte sa veštakom Vladimirom Grošićem u avgustu 2020. godine, navodeći kako nije dokazano da je, koristeći službeni te društveni položaj i uticaj, posredovao kod veštačenja.

VKS se osvrnuo i na deo Uskokove žalbe da prvostepeni sud prilikom ocene dokaza nije ocenjivao deo Grošićevog iskaza da je sastanak inicirao tadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, što je potvrdio i svedok.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

Potvrdio je i prvostepenu odluku po kojoj, na temelju Grošićevog iskaza koji su potvrdili svedoci, Redžepi nije uticao na Grošića te nije tražio, spominjao veštačenje ili nešto slično, niti se nešto nudilo vezano za veštačenje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike