Cakana o životu na Kosovu i Metohiji: Poražavajuće je, svaki put kad idem kod mame moram da menjam tablice

12.01.2023

08:03

0

Pevačica kaže da svaki odlazak kod njenih nosi veliku strepnju

Cakana o životu na Kosovu i Metohiji: Poražavajuće je, svaki put kad idem kod mame moram da menjam tablice
Dragica Radosavljević Cakana - Copyright ATAImages/ A.A.

Pevačica narodne muzike Dragica Radosavljević Cakana odrasla je na Kosovu i Metohiji, a karijera ju je odvela u srpsku prestonicu, gde danas živi sa suprugom i ćerkom. Ipak, njeni najmiliji su ostali dole, a pevačica kaže da gotovo svakodnevno strahuje za njih. 

Svaki njen odlazak dole budi veliku strepnju.

- U kontaktu sam sa familijom na Kosovu. Dole je stvarno teško živeti. Sama činjenica da ja moram kad idem kući kod moje mame da menjam neku tablicu, da prelepljujem nešto malo je poražavajuća, ali šta da radimo. Valjda će se nekako dogovoriti da se makar ne mrzimo - kazala je Cakana, ističući da opšti haos vlada kada su blokade, te da u tim situacijama ne rade prodavnice.

Antonio Ahel/ATAImages
Dragica Radosavljević Cakana

- Sad dok su bile blokade, recimo nije bilo nabavke robe. Nije bilo ničega u prodavnicama. Kad ne možete da odete do Srbije, a ovi odozgo ne daju, jer su blokade, naravno da nema ničega. Severni deo od Mitrovice do Leposavića je bio pust - rekla je pevačica i dodala da su ljudi na KiM prepuni empatije i da su solidarni:

- Tamo gde ja idem u Leposavić svi su jako složni i solidarni, u celoj toj ulici je moja porodica. Ipak smo mi empatični narod i ne možemo tek da tako da dozvolimo da se neko pati.

ATAImages/ A.A.
Dragica Radosavljević Cakana

 

Cakane ne krije da se brine za svoju porodicu na Kosovu i Metohiji posebno u turbulentnim periodima.

- Kad je normalno stanje nemam strah, znam da su mi i braća dole pa me to smiriuje. Tamo su mi i sestra i zet koji su mobilni. Kad su neke teže situacije onda sam zabrinuta, to je prirodno - ispričala je Cakana u emisiji Puls Srbije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike