Cela Srbija je čula njen glas, a niko ne zna da je ona: Ova učesnica „Pesme za Evroviziju“ se bori sa teškom bolešću

11.01.2023

11:17

0

Ona će svoj talenat za pevanje pokazati kroz učešće za „Pesmu Evrovizije“

Cela Srbija je čula njen glas, a niko ne zna da je ona: Ova učesnica „Pesme za Evroviziju“ se bori sa teškom bolešću
Doris Milošević - Copyright Instagram printscreen/ddorriss

Izbor za „Pesmu Evrovizije“ održaće se 1. i 2 marta, dok je veliko finale planirano za 4. mart, a na ovom festivalu snage će odmeriti 32 izvođača. RTS je odabrao kompozicije koje će se takmičiti na „Pesmi za Evroviziju 2023“ a pobednik iste će biti predstavnik Srbije na „Pesmi Evrovizije“ u Liverpulu u maju ove godine.

Među izvođačima koji će se predstaviti publici na pomenutom festivalu plasirala se i Doris Milošević, popularna tiktokerka, a ono što je zanimljivo jeste da cela Srbija veoma dobro poznaje njen glas, ali niko nije znao da je to upravo ona.

@ddorrissm Zelena nisam uspela da stavim🤷🏻‍♀️😅 #fyp#foryoupage#foryou ♬ original sound - Doris

Naime, Doris pozajmljuje glas za popularne reklame, koje svakodnevno slušamo, ali i za crtane filmove.

Na društvenim mrežama Doris otvoreno govori o svojoj borbi sa dijabetesom, te deli savete svima onima koji se suočavaju sa sličnim problemom, a njeni klipovi broje i do milion pregleda, i veliki broj reakcija. 

Inače, Dragan Kojić Keba se prijavio na konkurs „Pesme za Evroviziju 2023“ i to sa dve pesme, ali nijedna od njih nije zadovoljila sve potrebne kriterijume, zbog čega je pevač bio razočaran.

- Ne verujem da se iko seća da sam još u Jugoslaviji konkurisao za pesmu Evrovizije, to je bilo devedesetih. Ove godine sam se rado prijavio na konkurs sa dve pesme - „Pratim te", čiji je autor „Libero mjuzik“, i „Ljubavi moja“, koju sam ja radio. Pomislio sam da je lepo da probamo. Ne znam ko je bio u žiriju i ne zanima me, poštujem njihovu odluku da je ne uvrste u izbor, uostalom, i bez toga će pesma pronaći svoj put u našoj zemlji i regionu - navodi Keba za Kurir i dodaje:

ATAImages/ Antonio Ahel
Dragan Kojić Keba

 

- Smatram da žiri treba da razmišlja o tome da na Evroviziju pošaljemo pesmu koja će se najpre svideti našoj publici, dakle, da ta pesma ima našu baštinu, da odiše našim podnebljem, našim vazduhom, navikama... I kad ta pesma prođe sve te kriterijume, onda da je šaljemo u svet. A ne da slušamo Evropu i svet i da se prilagođavamo njima, da note pišemo po njihovom ukusu. Takođe, žiri mora da raščisti s predrasudama! Siguran sam da bih ja na pravi način opravdao to što sam se prijavio za takmičenje, ali predrasude su da pevači narodne muzike ne mogu da učestvuju na „Pesmi Evrovizije“. To je, nažalost, činjenica koja se po ko zna koji put dokazala. Nemam ljutnje i srdžbe, želim puno uspeha svima koji se budu takmičili na festivalu „Pesme za Evroviziju 2023“.

onus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike