Keba se prijavio za "Pesmu za Evroviziju 2023", ali nije prošao: Žiri mora da prestane da ima predrasude! I ovi narodnjaci su izvisili

11.01.2023

08:08

0

Pevač se prijavio sa čak dve numere, ne ljuti se što nije prošao, ali ima zamerke

Keba se prijavio za "Pesmu za Evroviziju 2023", ali nije prošao: Žiri mora da prestane da ima predrasude! I ovi narodnjaci su izvisili
Dragan Kojić Keba - Copyright Privatna arhiva

Pre dva dana objavljen je spisak takmičara koji će se predstaviti na predstojećoj "Pesmi za Evroviziju '23", gde će se izabrati jedan koji će predstavljati Srbiju u Velikoj Britaniji na "Evroviziji" koja će se održati u maju ove godine.

Očekivano, čim je objavljen spisak, odmah su počeli skandali, a svima je zapalo za oko to što je Predsednik upravnog odbora RTS jedan od učesnika, tačnije, autor jedne od pesama. Međutim, nije samo to bio problem.

Danima se spekulisalo da su pojedini narodnjaci predali pesme na konkurs, ali niko od njih nije prošao. Jedan od njih je i Dragan Kojić Keba.

ATAImages/ Antonio Ahel
Dragan Kojić Keba

- Ne verujem da se iko seća da sam još u Jugoslaviji konkurisao za pesmu Evrovizije, to je bilo devedesetih. Ove godine sam se rado prijavio na konkurs sa dve pesme - "Pratim te", čiji je autor "Libero mjuzik", i "Ljubavi moja", koju sam ja radio. Pomislio sam da je lepo da probamo. Ne znam ko je bio u žiriju i ne zanima me, poštujem njihovu odluku da je ne uvrste u izbor, uostalom, i bez toga će pesma pronaći svoj put u našoj zemlji i regionu - navodi Keba za Kurir i dodaje:

- Smatram da žiri treba da razmišlja o tome da na Evroviziju pošaljemo pesmu koja će se najpre svideti našoj publici, dakle, da ta pesma ima našu baštinu, da odiše našim podnebljem, našim vazduhom, navikama... I kad ta pesma prođe sve te kriterijume, onda da je šaljemo u svet. A ne da slušamo Evropu i svet i da se prilagođavamo njima, da note pišemo po njihovom ukusu. Takođe, žiri mora da raščisti s predrasudama! Siguran sam da bih ja na pravi način opravdao to što sam se prijavio za takmičenje, ali predrasude su da pevači narodne muzike ne mogu da učestvuju na "Pesmi Evrovizije". To je, nažalost, činjenica koja se po ko zna koji put dokazala. Nemam ljutnje i srdžbe, želim puno uspeha svima koji se budu takmičili na festivalu "Pesma za Evroviziju".

Amir Hamzagic/ATAImages
Dragan Kojić Keba

Pored Kebe, kao narodni pevači koji su se pominjali da su se prijavili na konkurs bili su i Ivan Milinković i Goca Lazarević, koji nisu želeli da komentarišu ovaj festival i izbor kompozicija koje će biti predstavljene na njemu.

Podsetimo, nekoliko dana pre nego što će biti objavljen spisak, pojavila se "lažna lista", po kojoj se na njoj našla Goca Lazarević. Ona se tada oglasila za 24sedam, te zbunila svojim odgovorom, o čemu možete više pročitati OVDE.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike