Već prekršeno pravilo pri izboru za Pesmu Evrovizije? Predsednik upravnog odbora RTS-a autor jedne od numera

10.01.2023

17:56

0

Olivera Kovačević je otkrila da li je ovo protiv pravila

Već prekršeno pravilo pri izboru za Pesmu Evrovizije? Predsednik upravnog odbora RTS-a autor jedne od numera
Olivera Kovačević - Copyright Youtube screenshot / Tanjug TV

Radio-televizija Srbije je odabrala 32 kompozicije koje će učestvovati u nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije, a čiji pobednik će predstavljati Srbiju ove godine na „Evroviziji” u Liverpulu.

Na spisku se našla i pesma „Kao grom iz vedra neba”, izvođača Jovane Tomašević, čiji su autori Aleksandar Filipović, kao i Branko Klanšček, koji je inače predsednik Upravnog odbora RTS-a. Zbog ovoga se povela polemika na mrežama da li se njegovo učešće na „Pesmi za Evroviziju 2023" kosi sa pravilima ovog takmičenja. 

Povodom ovoga svoj sud je iznela i urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević:

- Pravilnik o izboru kompozicija na „Pesmi za Evroviziju” ne ograničava učešće nikome, pa ni talentovanim ljudima iz RTS-a ili organa uprave naše kuće - navela je Kovačevićeva za Blic.

24sedam/Goran Sivački
Olivera Kovačević

Nacionalno takmičenje „Pesma za Evroviziju” je planirano 1, 2. i 4. marta, dok će se sama „Evrovizija” ove godine u Liverpulu održati 9, 11. i 13. maja.

Podsetimo, prošlogodišnja predstavnica na Evrosongu bila je Ana Đurić Konstrakta sa kompozicijom „In Corpore Sano” kojom je osvojila visoko peto mesto. Osim toga Konstrakta je dobila nagradu za najbolji tekst i ušla u top deset najslušanijih izvođača za 2022. godinu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike