Jedna pevačica se za praznike mesecima pripremala, a druga Božić provodi na ivici suza: Sada sve radim sama!

07.01.2023

19:31

0

Jovana Tipšin ne krije koliko joj nedostaje majka, bez koje je ostala 2021. godine

Jedna pevačica se za praznike mesecima pripremala, a druga Božić provodi na ivici suza: Sada sve radim sama!
Nataša Bekvalac, Jovana Tipšin, Nikolina Kovač - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Brojne poznate ličnosti danas, 7. januara, proslavljaju Božić u porodičnom okruženju. Jovana Tipšin, međutim, kako je ostala bez majke početkom 2021. godine, ne krije koliko joj ona nedostaje, posebno kada se praznuje. 

- Nova godina kao Nova godina, radi se, pa i nisam kod kuće. Ali moram da kažem za Božić, odnosno Badnji dan, to je korinđanje! Nažalost, meni je mama to stralno kucala, odnosno korinđala, ali otkad je preminula, ja sam to preuzela na sebe. Bacam orahe po celoj kući, pa govorim: „Zdravlje, ljubav, radost", blagosiljam, unesem seno ispod stola - počela je Jovana, pa dodala: 

- Žito, badnjak, pa večera, posna trpeza na vodi, pa razne đakonije, badem, lešnik, suvo voće... Svega ima! U ponoć idem na svetu liturguju da se pričestim, a ujutru, jagnjetina u rerni. To mi je mama uvek spremala, sada spremam ja. Bude mi lepo, ali dođe mi i da se rasplačem, fali mi mama... Ali, naravno, radujem se, to je najradosniji praznik i sve bude još slađe nakon posta - otvorila je dušu ona, prenose domaći mediji pisanje „Republike", a pevačica je zatim nastavila o tome koliko joj je teško bez roditelja. 

Jovana Tipšin, 24sedam/Mladen Mijatović
 

- To su ta sećanja! Noć pred praznik, mama je umela po celu noć da sprema, mesi, znate kako su to starije žene radile... Samo da deci ne fali ništa, da sve bude kako treba za praznike. Pa i kad je slava u pitanju, uvek je vodila računa o svemu tome. A sada, nekako su mi Božić i Vaskrs, te liturguje, to mi fali... Nikad život ne može da bude isti kada izgubite oba roditelja, tata sam izgubila kada sam imala 20 godina, a mamu sad. Nije više isto... Znam da ćemo se sresti jednog dana, uz Božju pomoć - izjavila je ona. 

Sa druge strane, kod Nikoline Kovač praznična euforija prisutna je još od novembra. 

- Božić ćemo provesti kod moje porodice u Istočnom Sarajevu. Porodica je po našem mišljenju sinonim za praznike, za ta zajednička porodična okupljanja, to su trenuci koji zauvek ostaju urezani u našim srcima i takvi momenti daju životu potpuni smisao - objasnila je Nikolina, pa nastavila:

Nikolina Kovač, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Praznična euforija krene kod nas već krajem novembra sa Nikoletinim rođendanom, čarolija u naš dom stiže jako rano, moram reći da sam ja na neki način inicijator tog ranog ukrašavanja jelke, jer sam decembarsko dete, ali ni ostatak ukućana se ne buni. Uvek sa velikim zadovoljstvom biramo novogodišnje poklone za našu rodbinu, prijatelje, drugare, ali se i radujemo istim. Ovo je za nas poseban period u godini, period kada se u svakom od nas dete probudi - ističe ona za „Informer", za koju je česnica neizostavni simbol ovog praznika. 

Po svemu sudeći, takav je slučaj i kod Nataše Bekvalac. Pevačica je nešto ranije ovog dana mnoge oduševila objavivši na svom Intagramu ovu „zvezdu svake praznične trpeze", te pokazala i mali delić raskošnog doma u kom je sad okupila brojne članove svoje porodice. 

Nataša Bekvalac, Instagram screenshot / bekvalceva
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike