"Osećam se usamljeno na Božić!" Goca i Ilda se prisetile Šabana, pa priznale da praznici nisu isti nakon njegove smrti!

07.01.2023

10:45

0

Nedostaje im na ovaj veliki praznik

"Osećam se usamljeno na Božić!" Goca i Ilda se prisetile Šabana, pa priznale da praznici nisu isti nakon njegove smrti!
Šaban Šaulić i Goca Šaulić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Novogodišnji i božićni praznici su ono vreme u godini kada se okupljamo sa svojim najbližima i delimo i dobro i zlo. Mnogi su nostalgični, pa ih praznici vraćaju u lepša vremena kada su praznikovali sa najbližima kojih više nema, tako je i u porodici Šaulić.

Nakon Šabanovog odlaska, u njihovoj porodici više ništa nije isto, pa tako ni dočetci Nove godine, Badnje večeri i Božić.

Jedan deo porodične radosti nestao je sa smrću Šabana Šaulića, ali dolaze nove generacije koje će čuvati sećanje na dedu. Šabanova udovica Goca i ćerka, pevačica Ilda Šaulić, sada su otvorile dušu i progovorila o pokojnom ocu i suprugu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Goca Šaulić i Šaban Šaulić

- Mi proslavljamo Božić, to je bio praznik koji je moj otac izuzetno voleo i poštovao u našoj kući. Tu sve slavilo od početka, od položajnika, pa po redu. Ćerkica jako voli da učestvuje u svemu tome. To su stvari koje definitivno su nam i dužnost, da usmeravamo našu decu ka običajima i pravim vrednostima - kaže Ilda koja je 2023. godinu dočekala u Kanadi.

- Za Badnje veče ću biti u Čikagu, a za srpsku Novu godinu u Vašingtonu pa se vraćam za Beograd. I ovaj put sam bila za to da mama krene sa mnom, ali ona nije u takvom raspoloženju za putovanja. Bože zdravlja, nadam se da će u narednim godinama i toga biti. Biće tu u Beogradu sa unucima i sestrom, biće i njoj lepo - rekla je Ilda.

24sedam/Goran Sivački
Ilda Šaulić

Goca se oseća usamljeno

Goca Šaulić priznaje da se nakon Šabanove smrti oseća usamljeno, te da su tokom praznika uvek bili jednom pored drugog, gde god bili i kakve god obaveze imali. Sada se deca i unuci trude da joj ulepšaju praznične dane, pored svih obaveza koje imaju.

- Generalno se trudimo da uskladimo sve i budemo svi zajedno, ali kada je put dalek i naporan za ćerku onda gledamo da ostane u toplini svoga doma i u okruženju baki i tetki - dodaje Ilda.

Da će dobiti još jedno unuče najveći je utisak koji i Goca nosi iz 2022. godine. Uz malo sete jer tu je vest dugo čekao Šaban da čuje.

- Pamtiću je pre svega kao godinu u kojoj smo kao porodica bili zdravi i na okupu. U poslednjih nekoliko godina postali smo svesniji, nego ikad, koliko je zdravlje najbitnije. Bilo je mnogo lepih trenutaka, naročito saznanje da ću opet biti baka i Mihajlovo i Marinino venčanje, ali uvek nad svime postoji senka sete što Šaban nije tu i što nije dočekao da zajedno delimo te radosti - kaže Šaulićeva.

Antonio Ahel/ATAImages
Goca Šaulić

Ildina ćerka priželjkuje batu ili seku

- To je njena želja već dve-tri godine unazad, o tome intenzivno priča. Bože zdravlja, ako se desi, ako ne ona je tu, Božiji dar - kaže pevačica.

Za narednu godinu, Gordanine želje su skromne.

- Sa neizmernom radošću najpre čekam da dobijem još jednu unuku. Da budemo zdravi, srećni i na okupu. Želim da se ove godine u Šapcu pokrenu “Šabanovi dani” koji bi uz spomenik koji je već postavljen čuvali uspomenu na njega kao umetnika u gradu u kom je rođen - kaže Goca.

ATAImages/ Antonio Ahel
Šaban i Goca Šaulić

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike