Pesma Šabana Šaulića krije potresnu priču koju niko nije znao: Popularna pevačica otkrila istinu i rasplakala sve! (VIDEO)

23.12.2022

15:50

0

Milica Jokić je dobila priliku da prepeva ovu numeru

Pesma Šabana Šaulića krije potresnu priču koju niko nije znao: Popularna pevačica otkrila istinu i rasplakala sve! (VIDEO)
Šaban Šaulić - Copyright Šaban Šaulić ATAImages/Antonio Ahel

Legendarna pesma "Sneg je opet Snežana“ koju je pre nešto više od četrdeset godina otpevao kralj narodne muzike Šaban Šaulić, iza sebe krije tragičnu priču o sudbini mlade devojke, za koju javnost do danas nije znala.

Naime, Snežana je bila bratanica poznatog srpskog kompozitora i pevača Radeta Vučkovića koja je, kao vrlo mlada, tragično okončala svoj život. Budući da je Rade dugo godina u sebi držao neopisivu bol za voljenom bratanicom, rešio je da svoju tugu pretoči na papir, te je tako nastala jedna od najpoznatijih narodnih pesama prošlog veka.

Antonio Ahel/ATAImages
Šaban Šaulić

Kako bi sačuvao sećanje na jedan mlad i prerano ugašen život, Vučković je odlučio da pesmu da Šabanu Šauliću, a sve ostalo je istorija.

Da je pesma postala vanvremenski hit svedoči i činjenica što je mlada muzička zvezda Milica Jokić uz pratnju orkestra Borka Radivojevića obradila pomenutu numeru i time je približila novijim generacijama koji su ljubitelji prave narodne muzike. 

ATAImages/Antonio Ahel
Milica Jokić

- Otkako sam čula pesmu "Sneg je opet Snežana", želela sam da je otpevam i taj san mi se konačno ostvario. Osećala sam veliku odgovornost pre svega, budući da je to pesma legendarnog Šabana Šaulića, a pozitivni komentari su mi pokazatelj da sam je donela na pravi način - skromno je prokomentarisala mlada muzička zvezda, kojoj zbog njenog raskošnog glasa mnogi prognoziraju blistavu muzičku karijeru. 

Kako zvuči ovaj hit u Miličinom izvođenju poslušajte u videu ispod.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike