Poznati na božićnoj liturgiji u Hramu Svetog Save: Ceca se pričestila sa celom porodicom, dok je Pejović stigao u društvu supruge! (FOTO)

07.01.2023

08:47

0

Oni su ispoštovali tradiciju

Poznati na božićnoj liturgiji u Hramu Svetog Save: Ceca se pričestila sa celom porodicom, dok je Pejović stigao u društvu supruge! (FOTO)
Ceca Ražnatović - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Pripadnici pravoslavne veroispovesti danas obeležavaju najveći hrišćanski praznik, Božić, uz tradicionalni pozdrav: Mir Božji - Hristos se rodi.

Svake godine se u noći između Badnje večeri i Božića održava tradicionalna božićna liturgija u ponoć u Hramu Svetog Save. Liturgiju služi patrijarh Porfirije uz sasluženje vikarnih episkopa Alekseja i Dositeja i brojnog sveštenstva.

U Hramu se svake godine na božićnoj liturgiji okupi veliki broj pravoslavnih vernika, a ove godine liturgiji je prisustvovao i veliki broj poznatih ličnosti.

Među prvima na liturgiju je pristigao ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić, princ Filip i princeza Danica Karađorđević, kao i pevačica Svetlana Ceca Ražnatović sa celom porodicom.

Tradicija porodice Ražnatović je i ove godine ispoštovana, a Ceca Ražnatović je sa brojnim članovima svoje porodice i unukom, u ponoć pristigla u Hram Svetog Save i pričestila se.

Ceca se ove godine odlučila za sivu kombinaciju sa crvenim detaljima, kako bi upotpunila duh praznika. Sivi kaput, sivi šešir i crvene čizme uz crveni ruž na pevačici su privukli veliku pažnju, te je bila najzapaženija od prisutnih.

Ceca je u naručju nosila i svog unuka Željka, koji se sa tatom Veljkom Ražnatovićem i trudnom mamom, Bogdanom Ražnatović, pričestio u Hramu sa ostatkom porodice.

Kao i obično, tik uz porodicu Ražnatović, bila je i porodica Cecine sestre, Lidije Ocokoljić, koja se sa suprugom i decom takođe pričestila na ovaj veliki praznik.

Osim mnogobrijnih građana i Cecine porodice, u prelepom Hramu na primanju svete tajne pojavili su se i pevač Sergej Ćetković sa ćerkama, Aco Pejović sa suprugom, Milan Popović, pevačica Jovana Tipšin i mnogi drugi.

U Hramu Svetog Save juče je tokom Badnjeg dana i večeri prodefilovao veliki broj građana, a on je jedan od tri najveća hrama u pravoslavnom svetu. Može da primi oko 10 hiljada vernika. Nedavno su završeni radovi na velelepnom mozaiku koji pokriva više od 15 hiljada kvadrata u hramu. Sastavljen je od preko 50 miliona komadića lomljenog stakla i kamena. Na njemu je radilo 300 umetnika mozaičara, a kompletan mozaik je završen za manje od četiri godine. Glavni autor i tvorac mozaika bio je ruski akademik Nikolaj Muhin koji je predvodio timove ruskih i srpskih majstora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike