Karijera ne može da se gradi na tuđim pesmama! Sanja Maletić oplela po mlađim kolegama, progovorila i o najvećem bakšišu (VIDEO)

27.12.2022

07:30

0

Pevačica je zajedno sa svojim orkestrom zaradila vrtoglavu svotu novca

Karijera ne može da se gradi na tuđim pesmama! Sanja Maletić oplela po mlađim kolegama, progovorila i o najvećem bakšišu (VIDEO)
Sanja Maletić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Sanja Maletić je vrlo mlada započela muzičku karijeru, a već sa 25 izdala svoj prvi album. O mlađim koleginicama ima samo reči hvale, a u intervjuu za 24sedam se vrlo oštro suprotstavila mladim kolegama koji na osnovu snimanja kavera grade popularnost.

- Da, fine su to devojke, sve rade kao i mi kad smo bile na početku karijere. Sa strahopoštovanjem gledaš u starijeg kolegu, koleginicu, pozdraviš se. Ja sam zadovoljna - kazala je Sanja i osvrnula se na koleginice iz svoje generacije, koje su takoreći iščezle sa javne cene:

Printscreen Youtube/ GrandmagazinTvGrand
Sanja Maletić

- Nedostatak sredstava i nedostatak upornosti. U naše vreme nisu postojale produkcijske kuće koje omogućavaju takmičenje za "dž" što se kaže. Mi smo morali sve da platimo, pevačka sekunda se plaćala isto kao i reklamna. Svi smo to plaćali. Ja znam da sad stvarno ne bih volela da sam na početku karijere. 

U poslednje vreme sve popularniji su kaveri, zahvaljujući kojima mnogi pevači zapravo ulaze na estradu, a Sanja ovo nikako ne odobrava, ističući, da numere, koje su njeno autorsko delo niko ne može da prepeva

- Ne. Za mene su pesme pisali i Steva Simeunović i Pera Zdravković, Braja, ako im moral to dozvoljava neka daju. Ja imam mnogo autorskih pesama, velikih hitova, to ne dozvoljavam. Ono o čemu ja mogu da odlučujem, to ne dam, a drugi neka rade po savesti. Da li će rabiti svoju intelektualnu svojinu na buvljaku intelektualne svojine?!

ATAImages/ A.A.
Sanja Maletić

- Ne može karijera da se napravi na tuđim pesmama. Ljudi, džaba bacate novac. Daj uradite nešto za sebe. Ostavite neki pečat, jer čemu sve to, ako ti ne ostaviš neki trag?!

Bakšiš na estradi je uvek tabu tema, a Sanja se nije libila da otkrije kada su ona i orkestar sa kojim je radila imali naveću zaradu.

- Niko od nas ne dobija bakšiš sam. Kolektivni rad podrazumeva i kolektivno deljenje novca. Sećam se da smo nastupali u Parizu i jedan mladi čovek je 50.000 maraka (današnjih 25.000 evra) dao na pesmu "Ruzmarin". Znam da je meni davao novac, sve dok sam ja to mogla u rukama da držim, a onda je bacio na ceo orkestar. Nas nekada bude čak i 30 u orkestru. 

Kako je još tekao razgovor sa Sanjom, pogledajte u snimku koji sledi.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike