Poznati kojima je ulazak u Srbiju doživotno zabranjen: Na listi i jedna zvezda „Granda"! (FOTO)

20.11.2022

13:55

3

Na spisku ozloglašenih su se našli iz različitih razloga - zbog nepoštovanja, nasilja...

Poznati kojima je ulazak u Srbiju doživotno zabranjen: Na listi i jedna zvezda „Granda"! (FOTO)
Soraja, Buba i Džala, Sadik Hasanović - Copyright 24sedam/Pexels/Antonio Ahel/ATA Images

Brojne poznate ličnosti zbog posla dolaze u Srbiju, pa ovde nastavljaju da grade svoje karijere, zarađuju. Međutim, ima i onih kojima to više neće biti dozvoljeno posle sramnih nastupa koje su održali, ali i zbog nasilja.

Gotovo je sigurno, prenose domaći mediji, da će ovde više iko videti Jadranku Barjaktarović za mikrofonom, repere Bubu Korelija i Džalu Brata, starletu Soraju Vučelić, ali i nekadašnjeg takmičara „Zvezda Granda", Sadika Hasanovića.

Jadranka je „trajno ne" uspela da „zaradi" kada je na jednoj proslavi u Crnoj Gori jasno izmenila tekst numere, pa umesto „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", pevala „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Snimak je najpre postao viralan, a ubrzo zatim, pevačica je krenula u pravdanje.

Jadranka Barjaktarović, ATAImages/ Antonio Ahel
 

To joj baš i nije pošto za rukom. Kada je krenula za Srbiju, bila je vraćena zbog odluke o zabrani ulaska.  

Bubi i Džali je dolazak zabranjen posle drame koja se odvila na njihovom nastupu u Nišu. Podsetimo, član obezbeđenja blizak reperima bio je bacio s bine jednog momka u publiku. On je zatim bio i fizički napadnut, što je mnoge razbesnelo, prenose i dalje mediji, da bi na kraju bili brojni i oni koji su potpisali peticiju da dvojac više ne nastupa u ovoj zemlji.

Buba Koreli i Džala Brat, ATAImages/M. M.
 

Soraja Vučelić od 2018. godine nema pravo da uđe na teritoriju Republike Srbije, jer se njeno ime našlo na spisku osoba bezbednosno opasnih po našu zemlju.

- Soraja je po povratku iz Crne Gore privedena na aerodromu u Beogradu, kada su je nakon zadržavanja pogranične policije prvim letom deportovali za Crnu Goru. Proglašena je bezbednosno rizičnom osobom, s obzirom na to da Srbija ima operativna saznanja da Soraja ima kontakte sa sumnjivim osobama iz Crne Gore - ispričao je tada izvor za Telegraf.

Soraja Vučelić, ATA Images/Antonio Ahel
 

Sadik Hasanović iz Srebrenika koji se takmičio u „Zvezdama Granda", kako se saznalo malo posle sezone u kojoj je zablistao, imao je bend s ocem pod nazivom „Sateliti". Takođe, pročulo se tada, oni su bili simpatizeri, kao i veliki prijatelji sa ratnim zločincem Naserom Orićem sa kojim su često pevali pesme koje potpiruju mržnju prema Srbima. Zbog toga su ga i pojedine javne ličnosti osudile, a onda se našao i na listi zabranjenih.

Sadik Hasanović, Printscreen ,,Zvezde Granda"
 

Inače, pevaču Alenu Mukoviću je u aprilu protekle godine izrečena mera zabrane ulaska u Srbiju u trajanju od tri meseca. Tako je bilo zbog toga što, kako je sam naveo, nije bio prijavljen a boravio je ovde.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike