Nije samo Keba dobar sa Naserom Orićem: Brena mu je tražila pomoć, Stoja mu pevala na svadbi!

17.09.2021

20:45 >> 09:10

0

Sa ratnim zločincem su mnogi pripadnici estrade bili u bliskim odnosima, pa je čak i on sam pričao o tome

Nije samo Keba dobar sa Naserom Orićem: Brena mu je tražila pomoć, Stoja mu pevala na svadbi!
ATA Images, Profimedia

Tek što se slegla prašina oko povezanosti Sadika Hasanovića sa ratnim zločincem Naserom Orićem, u javnosti se pojavila fotografija pevača Dragana Kojića Kebe sa njim, koja je nastala pre nekoliko godina. Međutim, nije nisu Keba i Sadik jedini koji su imali neku vrstu odnosa sa Orićem.

Fotografija Kebe i Orića je navodno nastala u Sarajevu, u dvorani “Mirza Delibašić”, na humanitarnom koncertu za pomoć poplavljenom Goraždu pre više od decenije i po. Međutim, to nije sve. Mediji prenose da se između Kebe i Orića rodilo i prijateljstvo, koje datira još iz osamdesetih godina, kada je Orić bio pripadnik Specijalne jedinice MUP Srbije. Tada se moglo i čuti da je tokom boravka u Sarajevu Kojić navodno proveo dva dana u Naserovoj vikendici, u mestu Olovo, nedaleko od Sarajeva. Pošto su se ispod tvita sa Naserovom i Kebinom fotogorafijom nizali uvredljivi komentari, bilo je i predloga da se folker prograsi “personom non grata” u našoj zemlji. Međutim, nisu zaobišli ni njegovog sina Igora Kojića, koji je donedavno bio u braku sa Severinom.

Naser Orić i Dragan Kojić Keba, Twitter printscreen

pročitajte još

Kandidat “Zvezda Granda” Sadik Hasanović takođe je bio povezivan sa Orićem, te mu je zbog širenja govora mržnje i pevanja nacionalističkih pesama, ali i fotografije sa ratnim zločincem, zabranjen ulazak u Srbiju. Hasanović se nije pokajao nakon što je isplivala fotografija sa Orićem, već je nastavio da nastupa sa svojom grupom i po nekoliko puta za noć peva “Oj, Nasere, srebrenički sine”.

– Ja ću „Oj, Nasere, srebrenički sine” pevati i dalje, to mi ljudi traže i ja u njoj ne vidim ništa uvredljivo. I mnogi drugi muzičari su pevali isto, pa i gore, a nisu dobili zabranu. Ali nije moje da o tome pričam. Što se tiče komentara u medijima, tu je sve jasno i u potpunosti se slažem sa onim što je napisano, tako da tu ništa ne bih dodao – rekao je Sadik nedavno za „Kurir”.

Printscreen/Facebook

Pevačicu Olju Karleušu su čak dovodili u vezu sa Orićem, a ona je oštro demantovala da je bila sa njim. Ova informacija pojavila se pre sedam godina, a iako je rekla da nije bila sa njim u ljubavnom odnosu, jeste potvrdila da je bila u njegovom društvu.

– Ovo je priča na koju niko ne bi mogao da ostane ravnodušan. Ne mogu da osporim prisustvo Nasera Orića na mojim nastupima kada je ono bilo očigledno. Ne mogu da osporim i da sam dva-tri puta sedela sa njim u većem društvu. Kao što ne mogu, niti bih mogla bilo kome da zabranim da dođe da me sluša dok pevam – rekla je tada pevačica.

Olja Karleuša, ATAImages/ Antonio Ahel

Zločinac Naser Orić je očigledno želeo i da napakosti ljudima, pa je tako pričao kako su Lepa Brena i njen suprug Boba tražili pomoć od njega, što pevačica nikada nije ispričala.

– Lepa Brena nije smela doći u Sarajevo. Molila je mog rođaka Emira Hadžihafizbegovića da pomogne Bobi i njoj. Bili su tada njih dvoje u Zetri, pa se posle kao ne sećaju. Ima njih dosta, nisu oni jedini, nego godine prolaze, pa se svega ne mogu setiti – ispričao je Orić svojevremeno, ali kako je ovo samo njegova strana priče, ne može se tvrditi da je pevačica zaista tražila pomoć od njega.

Lepa Brena, Foto: A.A./ATAImages

Pevačica Stojanka Novaković Stoja pevala je čak i na svadbi Nasera Orića devedesetih godina, što je priznala u intervjuu za jedan magazin 2006. godine. Kako je ispričala, ona ne samo da je pevala na svadbi, već se i odlično provela. Međutim, nakon te izjave reakcija javnosti bila je izuzetno burna pa je Stoja pokušala da demantuje samu sebe. No, tadašnje uredništvo magazina kom je dala izjavu otkrilo je da postoji audio zapis razgovora, te pevačica nije mogla da se izvuče.

Stoja Novaković, ATAImages/ Antonio Ahel

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti