Da li su se naučili pameti? Zbog zabrane ulaska u Srbiju Buba i Džala ostali bez skoro pola miliona evra

30.11.2021

13:40

0

Bosanski reperi više od tri meseca ne mogu da nastupaju u našoj zemlji

Da li su se naučili pameti? Zbog zabrane ulaska u Srbiju Buba i Džala ostali bez skoro pola miliona evra
Džala Brat i Buba Koreli - Copyright ATAImages/M. M.

Buba Koreli i Džala Brat ne mogu da uđu u Srbijiju od sredine avgusta, kada je izbio incident na njihovom nastupu u Nišu, a tom sankcijom, ovaj bosanski dvojac mnogo je izgubio.

Kada je na njihovom nastupu prebijen tinejdžer, te bukvalno bačen sa bine u publiku, zabranjen im je ulazak u Srbiju, zbog čega su ostali bez 400.000 evra za tri i po meseca.

Reperi sada nastupe zakazuju većinom po Austriji i Bosni, a kako su u Srbiji imali i po četiri nastupa nedeljno, više ne zgrću onoliko novca koliko su stavljali u džep dok su harali po srpskim diskotekama. Incident koji se desio u Nišu kada je obezbeđenje Bube i Džale brutalno napalo dečka jer je samo pokušao da pipne jednog od izvođača debelo ih je koštao, pa oni nisu kročili u našu zemlju od sredine avgusta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cora (@bubacorelli)

 

- Otkako su zabranjeni u Srbiji reperi tezgare po Crnoj Gori, Bosni i Austriji i to po jedan nedeljno, što im je, shodno rashodima koje imaju, dobar udarac po džepu. Buba i Džala su u Srbiji imali mesečno i do 10 nastupa, pa su uzimali ozbiljne pare. Radili su pesme brojnim pevačima, reklame i albume, a sa mnogima su prekinuli saradnju nakon incidenta u Nišu. Kad se sve skupi, od avgusta do danas ostali su bez oko 400.000 evra! U regionu za tezge uzimaju mnogo manje novca jer pogađaju mnogo manje honorare. Skoro su pevali za 3.000 evra u jednom klubu u Beču. Ipak su u Srbiji bili mnogo popularniji nego u regionu - priča izvor blizak reperima.

Reperi se posle incidenta na nastupu nisu jasno ogradili od nasilnog obezbeđenja, nisu uputili ni izvinjenje porodici prebijenog pevača, pa su brojni pevači prekinuli saradnju s njima, piše Republika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike