Pobeda nije potpuna! Mirjana Antonović podelila apel svog sina: Odluka je bila iscrpljujuća

12.06.2022

19:27

0

Devin insitira na promeni zakona o očinstvu

Pobeda nije potpuna! Mirjana Antonović podelila apel svog sina: Odluka je bila iscrpljujuća
Devin i Mirjana Antonović, Miroslav Ilić - Copyright ataimages/24sedam

Godinama unazad se prati razvoj situacije suđenja Mirjane Antonović koja je težila da dokaže da je Miroslav Ilić Devinov otac. Posle više od jedne decenije, sud je doneo odluku u korist Antonovićeve što je ona na Fejsbuku i objavila, dok je Miroslav istakao da on sa takvom odlukom nije upoznat i da će uložiti žalbu, ako je to istina.

Sada je Antonovićeva novim obaveštenjem na Fejsbuku podelila apel svog sina koji se odnosi na to da se izmeni zakon o utvrđivanju očinstva i DNK analizama.

Prinstcreen Facebook/Mirjana Antonović
Mirjana Antonović podelila apel svog sina

 

- Dragi naši prijatelji. Ja vas mnogo pozdravljam i zahvaljujem vam se na vašoj velikoj podršci. Odluka suda je bila iscrpljujuća za sve nas, ali i dalje nije potpuna pobeda. Tek će biti pobeda kada se izmeni ovako loš zakon za DNK, iza kojeg se neodgovorni roditelji kriju, a nedužna deca ispaštaju. Potrebno je 30.000 potpisa na peticiji da se nešto ozbiljno pokrene. Kad bude postavljena zamolio bih vas da je potpišete. Još jednom vam veliko hvala. Uvek vaš, Devin - piše u objavi na Mirjaninom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, Mirjanin i Devinov advokat Vilijam Papalovski je u intervjuu za 24sedam otkrio da odluka suda nije pravosnažna i da pevač ima pravo žalbe. 

ATAImages/Antonio Ahel/G.G.
Mirjana Antonović, Miroslav Ilić

 

- Doneta je prvostepena presuda i sada sledi to da onaj ko eventualno nije zadovoljan, ima pravo na žalbu. Za nju je zadužen Apelacioni sud u Beogradu, koji će to rešavati. Može da je odbije, odbaci ili usvoji i postupak vrati na ponovno suđenje - kaže Vilijam i otkriva koji je vremenski period da Apelacioni sud reši žalbu, ukoliko je Miroslav podnese:

ATAImages/ G.G.
Mirjana Antonović

- Od dana kada prime presudu, sve stranke imaju 15 dana rok za žalbu. Ako se neko žali, ona se dostavlja svim strankama u postupku na izjašnjenje. Kada i taj rok istekne, prvostepeni sud šalje Apelacionom sudu sva dokumenta. Koliko će trajati, ne postoji precizan rok. Međutim, kada je reč o porodičnim stvarima, obično se rešava brže. Mi jesmo zadovoljni presudom, a onaj ko nije, on će se 100 posto žaliti. Sud mora da rešava po žalbi, postupak je okončan u prvom stepenu, a svaki je dvostepen. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike