Strepela sam za decu, granicu sam prešla peške! Goca Božinovska se prisetila teškog perioda tokom bombardovanja

26.03.2022

16:41

0

Autor: Marija Mitić

Ova strašna vest pevačicu je zatekla na nastupu u Parizu

Strepela sam za decu, granicu sam prešla peške! Goca Božinovska se prisetila teškog perioda tokom bombardovanja
Goca Božinovska - Copyright Printscreen KurirTv

Kako su se 23 godine navršile 24. marta otkako je SR Jugoslavija bombardovana, mnoge poznate ličnosti prisetile su se ovog bolnog perioda. Pevačicu Gocu Božinovsku vest o invaziji zatekla je dok je nastupala u Parizu, kada se najviše zabrinula za decu. Srećom, njihov otac, Zoran Šijan tada je bio uz njih.

- Teško sam preživela kao i svi mi, imala sam dvoje malo dece. Mene je to zateklo u Parizu, pevala sam svadbu, prekinulo se sve i onda smo svi - kud koji mili moji, kako se ko snašao da se vrati, zatvorene granice, aerodromi, katastrofa. Srećom, otac moje dece je tada bio živ i tog momenta je odmah reagovao, otišao je po njih u stan na Novom Beogradu i doveo ih u Surčin i naravno da im je bolje bilo sa ocem u podrumu. Onda sam ja stigla, peške preko granice i tada je krenula borba - kaže Goca i dodaje:

Antonio Ahel/ATAImages
Goca Božinovska

- Najgore je bilo što smo mi mislili da će to da stane, međutim to nije prestajalo, a onda smo mi bili u borbi šta dalje, kuda sa decom, sa svim svojima... Strašno, ne volim ni da se sećam - kaže pevačica i priznaje da su joj deca tada bila najveća snaga:

- Snaga su uvek deca i borba za njihov opstanak i da oni imaju sve, to je strašan period. Ja se i sada sekiram za ovu decu, žao mi je što nisu proživeli ništa, samo pamte pandemije, bombardovanja, to je bilo i u naše vreme, ali sam ja bila jako mala. Mama je bila vakcinisana protiv variolevere, primila je vakcinu na koju je dobila alergiju i to je bio haos, jedva su je vratili u život, sećam se i tih momenata, ali to je nekako bilo prolazno. Ovde sam već bila svesna i problema sebe, dece i najmilijih, strašno je sve to - zaključila je Goca Božinovska za Srpski Telegraf.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike