Jedna od prvih Balaševićevih ljubavi bila je naša poznata pevačica: Otpevala je prelepu pesmu koju joj je posvetio (VIDEO)

15.02.2022

22:39

1

Neraskidivo prijateljstvo kasnije su krunisali i kumstvom

Jedna od prvih Balaševićevih ljubavi bila je naša poznata pevačica: Otpevala je prelepu pesmu koju joj je posvetio (VIDEO)
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Polako nam se približava godišnjica smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića. Đole je za svog života ostavio niz interesantnih dogodovština, vanvremenskih hitova i sećanja koja, čini se, nikada neće izbledeti.

Jedno od takvih, sasvim sigurno je i priča o njegovoj prvoj ljubavi Biljani Krstić, koja je sada dobro poznata pevačica, no tada je malo ko znao za nju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bilja Krstic (@krsticbilja)

 

Ipak, to nije smetalo Đoletu, koji joj je čak posvetio i pesmu 'Jedan Saša iz voza' koju je otpevala grupa 'Rani mraz', čiji su oni bili članovi, iz davne 1979 godine.

Kasnije, tokom života, njih dvoje izgradili su neraskidivo prijateljstvo, te su bili i kumovi, a činjenica da su jednom drugom bili prva ljubav ni najmanje im nije smetala.

Podsetimo, “Rani mraz” je nastao sa idejom da nastupa ispred tadašnjeg predsednika Josipa Broza Tita.

Zanimljivo je što samo ime benda iza sebe krije posebnu priču. Tada su Đorđe Balašević, Verica Todorović, Bora Đorđević i Bilja Krstić otvoreno govorili zbog čega njihova grupa nosi taj naziv. Budući da je Đorđe Balašević pre toga pevao u bendu “Žetva”, a Bora Đorđević u “Suncokretima”, na simboličan način prikazana je osveta starim grupama. Govorili su da rani mraz kao prirodna pojava najbolje uništava žetvu i suncokrete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Gloria

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike