Porodica Balašević sve šokirala: Uvredljivo je da obeležimo Đoletovu godišnjicu smrti (FOTO)

27.01.2022

11:23

20

Ćerka slavnog kantautora objasnila je stav koga se držao i njen otac za života

Porodica Balašević sve šokirala: Uvredljivo je da obeležimo Đoletovu godišnjicu smrti (FOTO)
Copyright Printscreen/Youtube/Ata Images

Bliži se prva godišnjica od slavnog kantautora Đorđa Balaševića, koji je preminuo u 67. godini u Novom Sadu.

Tog 19. februara 2021. godine nema koga nije pogodila vest o njegovom odlasku, nakon što je završio u bolnici zbog koronavirusa.

Međutim, porodica neće obeležiti njegovu godišnjicu smrti, što je mnoge iznenadilo, a sve zbog drugačijih shvatanja.

Njegova ćerka Jelena Beba Balašević je objasnila je i zašto.

Facebook Printscreen/Beba Balasevic
Beba Balašević

- Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog "nedostatka poštovanja" nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima... - napisala je Beba na svojoj Fejsbuk stranici, a zatimi nastavila:

- I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan.

Đorđe Balašević ATAImages/Antonio Ahel
Đorđe Balašević

Jelena je nakon iznenade smrti oca počela ponovo da piše pesme, a osvrnula se i na očevu muziku i fanove:

- Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao "formalnost koju treba da obavim"... Dan kad sam rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar - poručuje Balaševićeva ćerka, te nastavila dalje da objašnjava.

- Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Večitog Klinca koji nas je tolike godine radovao... Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svet... A ne otišao sa njega.

 

 

Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svećama je mesto, zna se gde. Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića. Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto. Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju. A to nije porodična kuća - smatra Balaševićeva.

Ona se dalje prisetila svog oca i vremena provedenog s njim.

- Svi vi ostali koji kapirate, izvinite što moram tako direktno da se obratim... To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercovali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time ko je šta od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja zaludnih koji su pogrešno doživeli mog oca na prvom mestu...

Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog dela izaberu da obeležavaju taj datum, nisu ništa ukapirali Đoleta.

Ne pitajte me kako znam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike