"Tinjala je u meni dugo": Željko Samardžić snimio pesmu koju je čuvao preko dvadeset godina

12.02.2022

20:58

0

Autor: Marija Mitić

Kaže da će mu biti zadovoljstvo ukoliko slušaoci ovu pesmu uporede sa opusom Đorđa Balaševića

"Tinjala je u meni dugo": Željko Samardžić snimio pesmu koju je čuvao preko dvadeset godina
nikad_nije_kasno_22122021_0038 - Copyright ATAImages/ A.A.

Željko Samardžić jedan je od retkih pevača koji je, od kada se pojavio u javnosti, do danas, ostao dosledan svom stilu. Iako smo preplavljeni novim muzičkim pravcima, Samardžić je uspeo da ostavi svoj pečat na muzičkoj sceni, čemu svedoče brojni hitovi koji traju već godinama.

On je otkrio i da je veoma ponosan što je konačno snimio pesmu koju je od devedestih godina do sada "čuvao u fioci".

ATAImages/ M.M.
Željko Samardžić

- Jedna pesma je u meni tinjala dugi niz godina, a snimio sam je tek sad pred novu godinu. Radi se o numeri "Oprosti ako tražim previše". Još devedesetih je meni Braja dao tu pesmu, ta pesma je snimljena pre mene, ali smo joj mi udahnuli neki novi život. Onako, negde miriše na Đoleta Balaševića, što je meni posebno, a svako ko je čuo je rekao da podseća na Đoleta i ja to shvatam kao kompliment jer je velika stvar dosegnuti tu nedodirljivu emociju. Tako da, kad bi kojim slučajem uradio neko veče poezije, mogao bih komotno to da izvedem sa devedeset posto mojih pesama koje sam snimio - ispričao je pevač koji je nedavno snimio i duetsku pesmu sa koleginicom Slađanom Mandić, a sada je otkrio i kako je zapravo došlo do njihove saradnje.

Printscreen YouTube/Zvezde granda specijal
Slađana Mandić i Željko Samardžić

- Ja sam Slađu primetio baš u Grandu prvi put, čuo sam je kako peva i odmah sam rekao "Ova žena ozbiljno peva", ali sam to nekako zadržao za sebe. Međutim, negde na leto mi stiže mi jedna divna poruka sa nekim demo snimkom, a Slađa mi kaže da je to pesma koju bi volela sa mnom da otpeva. Rekao sam joj da je prelepa pesma odmah. Stavka broj jedan je da Slađa odlično peva, stavka broj dva da je odlična pesma, tako da nije bilo diskusije oko saradnje - kaže Željko za Grandonline.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike