„Trebalo mi je vremena!" Otkriveno zašto je Željko Samardžić u stvari izbegavao da peva „Kafansku pevačicu"

05.02.2022

20:25

0

Pevač naglašava da se ne stidi ničega, ali da je i te kako verovao da za izvesne žanrove - postoji i vreme i mesto

„Trebalo mi je vremena!" Otkriveno zašto je Željko Samardžić u stvari izbegavao da peva „Kafansku pevačicu"
ATAImages/Antonio Ahel

Željko Samardžić već dugo uživa u ogromnoj popularnosti i njegove se pesme rado slušaju bilo gde. Međutim, svojevremeno, prema sopstvenom priznanju - izbegavao je da na nastupima izvodi „Kafansku pevačicu", uveren da „ne pripada ambijentu".

„Potrebno je iskustvo"

- Čak sam jedno vreme izbegavao da na koncertima pevam „Kafansku pevačicu", jer sam mislio da to nije za taj ambijent, ali kada sam shvatio koliko je ta pesma popularna, to je bez veze. Mene nije ničega stid što sam uradio. To je možda dar od Boga što mi polazi za rukom da pevam razne žanrove. Treba određeno ikustvo da bi vam to sve pošlo za rukom - iskren je bio Samardžić za „Grand onlajn", a zatim je nastavio o tome kako su postojale sumnje hoće li se „primiti" u svim žanrovima koje i izvodi.

Željko Samardžić ATAImages/ A.A.
 

„Braja mi je rekao..."

- Krenuo sam da pevam narodnjake, ni sam ne znam kako. Devedesetih godina kada si morao svašta pevati, kada si preživljavao, svašta sam naučio što do tad nisam znao i osetio sam da to meni polazi za rukom. Ja sam prihvatio te pesme sa narodnim prizvukom i onda je došao momenat da pređemo na pop. Braja mi je rekao: „To može da te zaboli, ali imaš podršku od mene". Izgleda da sam uspeo da prenesm svoja osećanja na publiku.

Status reagionalne zvezde mu i te kako prija.

- Svima sam se dogodio u godinama kada se mnoge karijere završavaju, meni se desila u četrdesetim godinama. Ja sam tek 1995, osvojio sam od Vardara do Triglava, gde god da odem sa mnogo ljubavi me dočekuju - objasnio je on.

Željko Samardžić ATAImages/Milan Maricic
 

Ukoliko i sam naleti na kakvu emotivnu pesmu, priznaje da ume da se opusti, prepusti i zaplače.

- Svaku svoju pesmu proživaljavam na svoj način. Ako nekad pustim suzu, to se desi u studiju u trenutku dok snimam. Ja živim za pesmu i najradosniji sam onog trenutka kada moja pesma nije više moja nego kada je podelim sa vama - zaključio je on.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti