Dejan Dragojević želi da uči ljude o islamu: Moje je pravo da budem musliman, u Srbiji nema dovoljno džamija!

02.04.2023

17:12

4

Kako kaže, on želi da pokaže svima da je njegova vera nešto mnogo drugačije od onoga kako je predstavljeno u javnosti

Dejan Dragojević želi da uči ljude o islamu: Moje je pravo da budem musliman, u Srbiji nema dovoljno džamija!
Dejan Dragojević - Copyright ATAImages/M. M.

Dejan Dragojević se trenutno nalazi u Saudijskoj Arabiji, a vest o tome da je prešao u islam iznenadila je mnoge iako se o tome dosta nagađalo. On se sada oglasio i otkrio da je ponosan na to što je musliman, te otkrio kakve planove ima.

Dejan je, pre svega, otkrio kako se oseća povodom putovanja na kom je.

Youtube screenshot / Dejan Dargojević
Dejan Dragojević

- Ne znam šta bih vam rekao.Nalazim se u Saudijskoj Arabiji, u Meki, gde Alah poziva robove svoje, naravno samo one koje hoće. Ovde sam par dana i osećaj je neverovatan. Tu sam sa braćom i sestrama iz Novog Pazara, dijaspore, ima nas sa svih strana. Svi su me sa osmehom dočekali. Svesni su da nisam mogao da zovem nikoga, ovde zove Alah. Znate koliko ima muslimana koji imaju brdo para, ali im se ne da, nisu dobili pozivnicu - rekao je Dejan, pa se osvrnuo na to zašto do sada nije pričao o islamu:

- Nisam imao potrebu da pričam o islamu jer su ljudi neuki i po pitanju svoje vere. Srbija je uskraćena što se tiče džamija, ali je puno kafića. Izboriću se za to da bude džamija u svakom gradu. Ne znam zašto je ljudima problem da se čuje nešto versko, ali im nije problem da se drogiraju. 

Youtube screenshot / Dejan Dargojević
Dejan Dragojević

Kako kaže, on nije želeo da ga neko natera o tome da priča i zato je godinama ćutao.

- Nisam čitao nešto medije, rekao sam da mi pošalju neku blagu varijantu da vidim šta se piše. Vratio sam se islamu pre četiri godine, moja je odluka to bila, ali nisam hteo o tome da pričam da me neko natera, nego da pričam to od srca. Jedino se plašim Alaha, ne radim ništa pod silom. Jedva čekam da se vratim jer mislim da mogu da pomognem da islam bude mnogo pristupačniji i bolji u Srbiji, uskraćeni smo za to. Moje je pravo da budem musliman - istakao je Dejan za "Premijera - Vikend specijal".

Youtube screenshot / Dejan Dargojević
Dejan Dragojević

Dejanov je, kaže, cilj da prikaže da islam nije ono što mnogi misle.

- Islam nije terorizam kao što je pisano u medijima, to je čista vera. Svako od nas greši, ali ja ću se potruditi da prikažem da je islam nešto neverovatno, treba se spasti na vreme. Nisam imao priliku da pričam o tome, koliko mi je lepo i koliko volim što sam musliman, ali sad hoću. Klanjao sam u rijalitiju. Nikada nisam preskako, neki su znali, neki nisu - zaključio je Dejan.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike