Uhapšena medicinska sestra u Zagrebu: Na popis vakcinisanih upisivala ljude koji su je potplatili

19.11.2021

16:53

0

Policija navodi kako je zaposlena u medicinskoj ustanovi u Zagrebu koja je bila zadužena za unošenje podataka o vakcinaciji osoba u sistem, ali ne navode o kojoj ustanovi se radi

Uhapšena medicinska sestra u Zagrebu: Na  popis vakcinisanih upisivala ljude koji su je potplatili
Copyright Pixabay

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad deset osoba zbog sumnje u falsifikovanje isprava.

Među njima je i 31-godišnja medicinska sestra koja je, kako se sumnja, na popis vakcinisanih upisivala ljude koji su je potplatili. Oni su na temelju toga vadili kovid-potvrde, prenosi hrvatski "Index".

Medicinska sestra je uhapšena. Policija navodi kako je zaposlena u medicinskoj ustanovi u Zagrebu koja je bila zadužena za unošenje podataka o vakcinaciji osoba u sistem, ali ne navode o kojoj ustanovi se radi.

Naime, 28-godišnjakinja je u toku novembra poslala novac 31-godišnjoj zaposlenoj u medicinskoj ustanovi kako bi dobila važeću kovid-potvrdu.

Novac je poslala preko 30-godišnjaka koji ju je i povezao s osobom koja može da izradi važeću potvrdu.

Uz pomoć osumnjičenih 32-godišnjaka i dvojice 23-godišnjaka podaci i novac su predati 22-godišnjaku koji ih je potom predao osumnjičenoj 31-godišnjoj zaposlenoj medicinske ustanove u Zagrebu zbog unosa podataka u za to predviđeni informacioni sistem.

Nakon nedelju dana, osumnjičeni 30-godišnjak je u apoteci na području Velike Gorice podigao kovid-potvrdu za 28-godišnjakinju i poslao joj e-mailom. Ona je kovid-potvrdu nakon toga u četiri navrata iskoristila prilikom prelaska državne granice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike