Za nevakcinisane nema više ni dostave hrane!

10.11.2021

09:43

0

Vlasti u Sloveniji uvele su nove kovid mere

Za nevakcinisane nema više ni dostave hrane!
isolation-5151098_1920 - Copyright Pixabay/tndoit

Slovenija je proširila upotrebu PCT kovid potvrda kojima osoba dokazuje da je vakcinisana, preležala ili da ima negativan nalaz na prisustvo virusa korona.

Tako su, kako javlja 24ur, inspektori upozorili restorane da pri dostavi, ali i preuzimanju hrane takođe moraju imati i zatražiti potvrde. Inspektori su sproveli 170 provera, od čega 153 u oblasti trgovine, te su usmenim nalozima zabranili rad u tri prodavnice i tri benzinske stanice do otklanjanja nepravilnosti.

- PCT potvrde moraju imati sve osobe koje su korisnici, učestvuju ili prisustvuju pri obavljanju delatnosti trgovinske razmene u Sloveniji. Novost je da se to od sada odnosi i na dostavu hrane. Na primer, kada se hrana dostavlja putem veb aplikacija poput "Volta" ili "Glova", restoran mora da proveri potvrdu dostavljača pre nego što mu preda hranu, a dostavljač mora da proveri potvrdu mušterije - navodi slovenački portal.

Izdato je trideset upozorenja vlasnicima trgovina i benzinskim stanicama koje nisu poštovale mere. Vanredni nadzor obavljen je tokom noći između subote i nedjelju i u 17 noćnih klubova na području Kopra i Ljubljane. Svi sem jednog poštovali su mere, a klubu koji nije osigurao punkt za proveru validnosti potvrde izdato je usmeno rešenje o zabrani rada. U ostalim situacijama ustanovljeno je da se svi pridržavaju zakonskih propisa, kao i da su klubovi pazili na to da u zatvorenom prostoru nemaju više gostiju od dozvoljenog, piše 24ur.

Bonus video

https://www.youtube.com/shorts/CGUP9QXvlu0

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike