Dete (1) samo izašlo iz vrtića: Jedan roditelj ga uočio i vratio

11.04.2024

19:25

0

Kako dalje navodi direktor, sve neophodne mere su sprovedene, u skladu sa pravilima

Dete (1) samo izašlo iz vrtića: Jedan roditelj ga uočio i vratio
Vrtić/Ilustracija - Copyright Profimedia

Dete (1) odlutalo je u utorak iz svoje grupe u vrtiću, a potom napustilo vrtić, zbog, kako se navodi, nepažnje vaspitačice, ali je srećom naišao roditelj i vratio dete nazad.

Naime, prema nezvaničnim informacijama do incidenta je došlo u jednom vrtiću u mestu Solitudo, a oglasio se i direktor Franic Lazić i objasnio kako je došlo do propusta, piše Dubrovnik Insajder.

- Događaj koji pominjete desio se u vrtiću. Prema informacijama dobijenim od vaspitača, kada su deca izašla iz vaspitne grupe i prešla u hol, dete je izašlo kroz vrata koja su zbog nepažnje ostala otvorena. Roditelj koji se u tom trenutku zatekao ispred vrtića pozvao je vaspitačicu koja je dete izvela ispred ulaznih vrata. O događaju su obavešteni stručni saradnici, direktorka i roditelji - naveo je direktor.

Sankcionisani vaspitači

Kako dalje navodi direktor, sve neophodne mere su sprovedene, u skladu sa pravilima.

- Nakon saznanja za izlazak deteta ispred dečjeg vrtića, stručno osoblje i direktorka sazvali su hitan sastanak sa svim vaspitačima koji su u trenutku incidenta bili u smeni. Ispitane su sve okolnosti kriznog događaja i primenjen je Protokol o postupanju u kriznim situacijama - izjavio je Lazić i dodao:

- S obzirom da je došlo do veoma ozbiljnog propusta u vezi sa bezbednošću dece, razmotreni su svi koraci akcije u ovoj kriznoj situaciji i sprovode se dodatne mere bezbednosti na ulazu u vrtić, a biće organizovane i radionice za vaspitače o prevenciji i suočavanju sa kriznim situacijama. Zbog ovog propusta u toku obrazovno-vaspitnog rada, vaspitačima je izrečena disciplinska mera u skladu sa članom 120. Pravilnika o radu dubrovačkih vrtića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike