Mališani svirepo ubijeni! Monstruozni zločini koji su potresli ceo region, i dan-danas od njih podilazi jeza

08.04.2024

13:25

0

Ovo su samo neki od stravičnih slučajeva u kojima su žrtve nasilnika bila deca i maloletnici

Mališani svirepo ubijeni! Monstruozni zločini koji su potresli ceo region, i dan-danas od njih podilazi jeza
Copyright Profimedia

Monstruozno ubistvo devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji podsetilo je na stravične slučajeve koji su se desili u Bosni i Hercegovini. Svirepa ubistva Smaje Ćesira, Ajnura Smole,...,  samo su neki od stravičnih slučajeva u kojima su žrtve nasilnika bili deca i maloetnici, piše "Avaz.ba".

Presudili mu očuh i majka

Dečak Smajo Ćesir imao je samo tri i po godine kada je ubijen. Njegove ubice i zlostavljači dobili su 97 godina zatvora. Očuh Salih Arnautović i majka Ena Lipa osuđeni su na maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od po 45 godina, a njegova baka Munira Lipa na četiri i po godine zatvora.

Foto: Pixabay
 

Smajo je u februaru 2014. umro od posledica monstruoznog premlaćivanja. Arnautović i Lipa su  od sredine decembra 2013, tukli malog Smaju u kući u Hadžićima. Očuh i majka su 25. februara 2014. godine pojačali muziku na tranzistoru u sobi, a potom šakama i kaišem s metalnom kopčom udarali dečaka po svim delovima tela.

Udarci koje su mu zadali izazvali su krvarenje u mozgu i otok, što je dovelo do smrti. Na telu dečaka pronađeno je više od 30 lakših i nekoliko težih povreda.

Ubijen jer je plakao

Semir Velagić iz Gornje Slapnice kod Kaknja osuđen je na 18 godina zatvora zbog nasilja u porodici usled kog je preminuo njegov dvogodišnji pastorak Ajnur Smola

Dečak je brutalno pretučen jer nije prestajao da plače. Zlostavljanje je trajalo mesecima, a vrhunac je dostiglo 4. novembra 2014. godine. Tog dana, prilikom presvlačenja, Velagić ga je počeo šamarati, tako da je dečak zadobio izliv krvi. Potom je dete uhvatio za majicu, digao sa kauća i snažno bacio na betonski pod prekriven samo tepihom, na koji je dečak pao leđima, te zadobio teške povrede, koje su bile fatalne.

Otac zaklao mališane

Zločin koji je šokirao Bosnu i Hercegovinu, ali i širu javnost jeste trostruko ubistvo i samoubistvo koje se 13. decembra 2019. godine dogodilo u Bihaću. Admir Sović (37) je svoje troje maloletne dece, od sedam, pet i dve godine zaklao na spavanju, a potom se obesio na ulaznim vratima kuće. Pre nego što je počinio gnusni zločin, svojoj supruzi je ostavio poruku da je "više nikada niko neće zvati majkom".

Profimedia
 

Bacio sina u provaliju

Kantonalni sud u Mostaru 2019. osudio je Milu Šimića iz Gruda na 15 godina zatvora za ubistvo tek rođenog sina, kojeg je bacio u provaliju. Novorođenče je, navedeno je u optužnici, glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne povrede kostiju glave, usled čega je nastupila smrt.

Presuda je izrečena nakon što je Sud razmotrio i prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Šimić sklopio s Tužilaštvom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike