"Opet bih pokušao da se ubijem, nisam hteo da budem sam": Otac izneo stravične motive nezapamćenog zločina

27.09.2021

19:07

0

Autor: M. P.

"Decu smatra delom svog psihološkog i organskog sistema te ubija i njih", pojašnjava psihijatar Herman Vukšić zašto je došlo do ovog stravičnog zločina

"Opet bih pokušao da se ubijem, nisam hteo da budem sam": Otac izneo stravične motive nezapamćenog zločina
Copyright Pixabay

Bečlija H.k. (56) koji je ovog vikenda  ubio svoje troje maloletne dece, blizance devojčicu  i dečaka (7) i njihovog mlađeg brata (4), a zatim pokušao samoubistvo u Zagrebu, progovorio je o motivima ovog stravičnog zločina.

On je zatekao doktore psihijatrijske ustanove kada je rekao da bi opet pokušao samoubistvo.

Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao da nađe posao, ali bez uspeha. Rekao je i da mu je istekao zakup za stan koji je iznajmio i da više nije imao kuda da ode. Upravo to je naveo kao motiv za nezapamćeni zločin.

Naime, otac ubijene dece je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio da oduzme sebi život, a pre toga i svojoj deci kako "ne bi bio sam, već kako bi i ona bila uz njega kada umre".

Istražitelji su, podsetimo, prvo verovali da je Harald decu ugušio, ali su postajali sve skloniji verziji prema kojoj je on prvo mališane omamio tabletama, a potom ih ugušio. Austrijanac je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Obdukcija ubijene dece je gotova, ali se rade dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem, prenosi Index.hr.

On je kasnije priveden u kriminalističko - policijsku stanicu.

Nezapamćenu tragediju koja je potresla Hrvatsku komentisao je i psihijatar Herman Vukšić koji kaže da ovaj slučaj institucije nisu mogle da spreče.

- Ovaj akt se može gledati kao, što mi zovemo, prošireno samoubistvo. Čovek diže ruku na sebe i najbližu okolinu, u ovom slučaju na svoju decu. Njih smatra delom svog psihološkog i organskog sistema te ubija i njih - objasnio je za Direktan.hr.

Najavio samoubistvo na Fejsbuku

Podsećamo vas, do stravičnog ubistva je došlo u petak na subotu, a otac dece je najavio samoubistvo na društvenoj mreži Fejsbuk što je i alarmiralo policiju.

Nažalost, oni su mogli da zateknu samo beživotna tela mališana, za koje se pretpostavlja da su ugušeni.

H.K. (56) pronađen je u polusvesnom stanju i odveden je u bolnicu.

On je u svom statusu napisao: "Zbogom svima", navodeći kako je u poslednjih godinu i po dana pokušavao da se vrati na posao, spominjao "braću iz masonske lože" koja nisu htela da mu pomognu, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu, kaže, pomogli koliko su mogli.

Roditelji dece bili su razvedeni i ona su ovog nesrećnog  vikenda boravila kod njega.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike