U ovom mestu zabeležen je prvi snimak snažnog zemljotresa: Sve se ljuljalo (VIDEO)

14.03.2024

10:03

0

Autor: 24sedam

Prvi potres, koji je zabeležen u 4 sata i 6 minuta, imao je snagu od 5.4 stepena Rihterove skale, s epicentrom na granici BiH i Crne Gore, između Nikšića i Gacka

U ovom mestu zabeležen je prvi snimak snažnog zemljotresa: Sve se ljuljalo (VIDEO)
Copyright Profimedia

Serija od desetine zemljotresa jutros je uzdrmala Crnu Goru i region. Tako se tlo treslo i na teritoiji Bosne i Hercegovine, gde je zabeležen snimak prvog potresa. 

Prvi potres, koji je zabeležen u 4 sata i 6 minuta, imao je snagu od 5.4 stepena Rihterove skale, s epicentrom na granici BiH i Crne Gore, između Nikšića i Gacka.

O tome koliko je jako "ljulalo" svedoči i snimak iz jedne benzinske pumpe u Gacku, gde se vidi kako se trese polica na kojoj su se nalazila pića, odnosno vino. Iako se ljuljalo tolliko jako, pravo je čudo da nijedna flaša nije pala na pod i razbila se. 

Zemljotres koji je jutros pogodio BiH i Crnu Goru izazvao je odrone na granici Gacko-Nikšić. Kako javljaju meštani, od jačine zemljotresa, ispucali su zidovi na pojedinim kućama. Potres je izazvao odrone u reonu Golije što je blokiralo saobraćaj na ovoj deonici puta. Jak zemljotres pogodio je područje Hercegovine jutros u 4 sata i 6 minuta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike