Prvi podaci o šteti od zemljotresa u Crnoj Gori

14.03.2024

09:29

0

Autor: 24sedam

Zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale pogodio je Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta

Prvi podaci o šteti od zemljotresa u Crnoj Gori
Zemljotres u Crnoj Gori - Copyright Printscreen/Google Maps Pixabay

Zemljotres koji je sinoć pogodio Crnu Goru, napravio je materijalnu štetu na većini objekata u epicentralnom području u Goliji, potvrdio je predsednik lokalne zajednice Krstac Dragoljub Manojlović za RTCG

- Miladinu Manojloviću je srušena štala, a iz svakog sela u Goliji me zovu da kažu da su im popucale kuće, štale, da je dosta oštećenih krovova. Na putu Nikšić - Krstac ima više odrona - kazao je Manojlović, prenose "Vijesti".

Zbog odrona, koji je prouzrokovan zemljotresom, do ranih jutarnjih sati za saobraćaj je bio zatvoren put prema graničnom prelazu Krstac. Meštani su rasčistili put kako bi pripadnici policije mogli da prođu. Na više deonica lokalnog puta u Goliji takođe su odroni.

Prema prvim informacijama, povređenih nema.

Podsećamo, zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale pogodio je Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta. Kako su saopštili iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, epicentar je bio pet kilometara jugozapadno od mesta Čarađe u opštini Nikšić, a žarište zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara.  

Snažan zemljotres osetio se i na području Hercegovine, a u Bileći danas neće biti nastave u školama.

Načelnik Civilne zaštite Bileće Veselin Vujović rekao je za Radio Republike Srpske da se zemljotres osetio u 4.07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

- Neprirodna huka se osjetila i sat vremena nakon tog prvog, najjačeg zemljotresa. Obilazimo teren od ranog jutra i dobro je da za sada nema materijalne štete. Ipak, procenili smo da osnovne škole i vrtiće neće raditi - rekao je Vujović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTCG

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike